LCA
LCA
scroll
Fra SOSU-hjælper til butikschef ved XL-BygPia Maskov afsluttede elevpladsen og tre år som sælger i samme butik, og så dukkede muligheden op for at blive butikschef.Foto: XL-Byg.

Fra SOSU-hjælper til butikschef ved XL-Byg

År tilbage blev Pia Maskov stresssygemeldt fra jobbet som sosu-hjælper – i dag er hun butikschef ved XL-Byg Tømmergaarden i Vildbjerg

Mange vil nok mene, at arbejdspresset er større som byggecenter chef med ansvaret for et salg på flere millioner i butiksdelen af et byggemarked end i jobbet som social og- sundhedshjælper. Men ikke Pia Maskov fra Struer.

-Det er et kæmpespring, men jeg har fundet min rette hylde og er simpelthen så glad ved mit arbejde, og så kan man også tåle meget mere, siger Pia Maskov, der havde første arbejdsdag som byggecenterchef ved XL-Byg Tømmergaarden i Vildbjerg sidste efterår.

Ny mulighed efter stress

I 2016 blev Pia Maksov stresssygemeldt fra jobbet som sosu-hjælper. Hun startede hurtigt på EUC herefter og et års tid senere havde hun første arbejdsdag ved XL-Byg Tømmergaarden.

Først i Hurup og sidenhen som elev ved byggecenteret i Struer. Tingene gik strygende og efter at have afsluttet elevpladsen og tre år som sælger i samme butik, dukkede muligheden op for at blive butikschef ved XL-Byg Tømmergaarden i Vildbjerg.

-Det bygger perfekt ovenpå den akademiuddannelse i ledelse, jeg har læst som en del af jobbet i to år. Det er ikke fordi, mulighederne bare er kommet dumpende ned i turbanen på mig, men når man har interessen for ledelse og salg og lægger kræfterne i det, så er det også rigtig rart at opleve, at man kan få lov til at prøve kræfter med det, siger Pia Maskov.

Stort tryk på karriereudvikling

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at imens andelen af studenter, der læser videre knapt to år efter den afsluttende eksamen, er faldet markant, så er det tilsvarende tal for folk med en erhvervsuddannelse stigende. Det kan de mærke hos XL-Byg, fortæller HR- og kommunikationschef Liselotte Christensen:

-Særligt vores yngre medarbejdere ønsker i stigende grad at bygge ovenpå deres erhvervsuddannelse. Udover målrettede produktkurser og en certificeringsuddannelse i bæredygtige byggematerialer, tilbyder vi akademiuddannelsen i ledelse. Nogle går derefter videre lokalt med en HD- eller masteruddannelse, siger Liselotte Christensen, der heller ikke lægger skjul på, at kædens budget til videreuddannelse og karriereudvikling er i vækst.

Masser af muligheder

I XL-Byg i Vildbjerg har Pia Maskov fokus på at holde sit team i butikken og ungarbejdere motiverede, så efterårets salg og kundeservice performer så godt som muligt.

På længere sigt ser hun masser af muligheder:

– Jeg er meget glad for mit nye job, og jeg er bestemt ikke endt i en karrieremæssig blindgyde. Tværtimod. Der er en række produktnære brancher, og man kan også gøre karriere i kæden. Men der er jeg slet ikke endnu. Nu skal jeg bruge alt det, jeg har lært om ledelse, og det glæder jeg mig rigtig meget til, slår hun fast.

-kis

Læs flere artikler i årets første udgave af Puff her: https://www.e-pages.dk/odsgard/1323758237 

 

28/3 2023