scroll
Ny mand for bordenden hos DansaniNy direktør, Peter Juul, til venstre og afgående direktør, Carsten Friis, til højre.

Ny mand for bordenden hos Dansani

Fra og med i dag hedder Dansanis administrerende direktør ikke længere Carsten Friis, men Peter Juul. Carsten Friis bevarer ejerskabet og vil fremover koncentrere sig om holdingselskabet

Efter 15 år som administrerende direktør for Dansani vil Carsten Friis overlade direktørstolen til Peter Juul, der siden august sidste år har bestredet posten som salgsdirektør for badeværelseskoncernen. Carsten Friis vil fremover koncentrere sig om at være en aktiv ejer som administrerende direktør for Friis Group og Dansani Holding, der er paraply for en række selskaber herunder Dansani.

- Dansani har en anselig størrelse med datterselskaber i en række lande, og samtidig har Friis Group gennem en årrække præsteret en solid vækst, organisk såvel som gennem opkøb. Det er jeg på selskabernes vegne utroligt stolt af, og det betyder, at vi nu er i den positive situation, at vi skal have flere kræfter ind i topledelsen for at fortsætte den gode udvikling, siger Carsten Friis og fortsætter:

- Både Dansani og de selskaber, der i øvrigt ligger i Friis Group, er nu et sted, hvor de kræver fuldt fokus. Samtidig har jeg siddet for bordenden i Dansani gennem så mange år, at virksomheden vil have gavn af friske øjne, der kan gøre en smule op med 'plejer'. Derfor er jeg virkelig glad for, at det er lykkedes os at få så kompetent en mand som Peter Juul ombord til opgaven.

Indgående branchekendskab
45-årige Peter Juul er både uddannet købmand og har en cand.merc. inden for logistik. Før han i august sidste år kom til Dansani, har han blandt andet arbejdet otte år for Grohe - senest som administrerende direktør for Grohes aktiviteter i Norden - så det er en mand med en solid erfaring og et indgående kendskab til branchen, Dansani får ved roret.

- Dansani har nogle stolte, sønderjyske traditioner og et helt særligt dna, som er tydeligt for enhver i branchen. Her er et sjældent skarpt fokus, som dækker to områder. Det lykkes de færreste virksomheder at forene – nemlig at designe og udvikle kvalitetsmøbler, man er stolt af at sende på markedet, og samtidig have evnen til at producere og levere lynhurtigt, når en ordre lander. Jeg glæder mig utroligt meget til at være med til den videre udvikling i et marked, der kræver, at vi kun bliver endnu skarpere på det, vi i dag er gode til, siger Peter Juul.

Tænke nyt og turde satse
Med Peter Juuls tiltrædelse som administrerende direktør for Dansani, træder Carsten Friis samtidig ud af ledergruppen og driften og vil ikke længere have sin daglige gang på Dansani. Han fortsætter i bestyrelsen og vil fremover også repræsentere Dansani ved særlige lejligheder.

- Peter har et rigtig godt kendskab til Dansani, da vi gennem en årrække har haft et tæt samarbejde med ham som direktør for Grohe. Han har den baggrund og de værktøjer, som Dansani har brug for i fremtiden, og jeg er ikke i tvivl om, at vi har fundet den rette mand til opgaven. Så jeg er helt tryg ved at overlade den daglige drift og den fremtidige udvikling af Dansani til ham, siger Carsten Friis.

Og den fremtidige udvikling er Peter Juul allerede trukket i arbejdstøjet for:

- Dansani har et bomstærkt fundament at bygge videre på, med fantastiske produkter, en velsmurt fabrik og en stærk ledergruppe med både solid erfaring og gode evner for nytænkning.

- Men det allervigtigste er de loyale og fleksible medarbejdere, som er et kæmpe aktiv og dem, der gør forskellen – både i dag og i morgen. Samtidig er vi i en spændende tid, hvor der sker rigtig meget omkring os, som gør, at vi skal tænke nyt og turde satse. Og det kan vi, når vi med Carsten Friis også har en stærk og aktiv ejer, der bakker os op og investerer i virksomheden.

-dc

21/4 2023