Aktuelle nyheder - Byggeri

360 graders foto hjælper byggeledelse på Naturhistorisk Museum

360 graders foto hjælper byggeledelse på Naturhistorisk Museum

Som en fast rutine bliver de udførte arbejder fotograferet - dels for registrering og dels for at sikre en dokumentering

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Der er travlhed på det kommende Naturhistoriske Museum i København, der etableres dels i ombyggede eksisterende bygninger og dels i helt nye topmoderne udstillingsfaciliteter.
Som en fast rutine bliver de udførte arbejder fotograferet - dels for registrering og dels for at sikre en dokumentering.

Som et nyt tiltag foregår fotoregistreringen på museumsbyggeriet med et 360 graders kamera, der kendes fra ejendomsmæglerhjemmesider, hvor det benyttes til illustration af boliger. Med kameraet kan man registrere et rum, så man både kan se rummets indretning og overflader på gulv, loft og vægge.

Det er også muligt at tjekke og dokumentere sværttilgængelige områder, som eksempelvis skakte. Med en smartphone kan man få en visning, som kan ses direkte på stedet.

Bruges af byggeledelsen?
Fotos kan kobles til 3D-modellen af museet, som bruges af byggeledelsen i det daglige arbejde, og med den funktion kan 3D-modellen sættes til at følge fotoet og vise samme udsnit, så projekt og virkelighed nemt kan sammenholdes:

- 360 graders billeder er en ny måde, vi har valgt at registrere på, da vi med billeder i 360 grader hurtigt og nemt kan sammenligne med tegningerne i 3D-modellen. Det giver os mulighed for at se, om de udførte arbejder stemmer overens med det, vi har i modellen, samtidig med at vi får et godt indblik i fremdriften i et givet rum, siger projektchef Hanne Alrø.

Overholdes tidsplanen
Kameraet bliver ved hver registrering opsat samme sted, så registreringen sker ensartet, og billederne gemmes med dato, så status i en given periode hurtigt kan frembringes.

Det er også muligt at sammenholde to billeder med forskellige datoer med hinanden, og dermed er det muligt at se, om et bestemt arbejde er udført i perioden. På den måde er det muligt at følge med i, om tidsplanen holdes.

Fotoregistreringen bruges til at følge udviklingen på byggeriet og dokumentere, hvornår et givet arbejde er blevet udført.

Læs mere om Byggeri

2/12 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.