bygma
bygma
scroll
Alternativt investor-koncept: Entreprenøren ejer og udlejer spritnyt domicilDet er Rønslev, der er ingeniør på projektet.

Alternativt investor-koncept: Entreprenøren ejer og udlejer spritnyt domicil

Gråkjær har afleveret nyt domicil til M Seals i Helsingør. Den 7000 m2 store bygning, der rummer administration, lager og produktion, er blevet til gennem et investor-setup, hvor risikoen og investeringen ligger hos Gråkjær

M Seals indtræder som lejer, og hos tætningsspecialisten glæder man sig over de nye rammer, der er skræddersyet til virksomhedens ønsker.

- I takt med stigende vækst var vi vokset ud af vores eksisterende lokaler. Det nye domicil giver os de kvadratmeter, vi har manglet for at kunne optimere vores arbejdsflow og samarbejde på tværs af afdelinger.

- Samarbejdet med Gråkjær har været positivt fra dag et, og vi har haft stor glæde af deres viden og ekspertise. De nye rammer vil uden tvivl løfte den daglige drift og understøtte vores fortsatte vækst, siger Thomas Petersen, administrerende direktør hos M Seals.

Udover at imødekomme de aktuelle behov hos tætningsspecialisten skaber det nye domicil også plads til fremtidige udvidelser.

- På trods af vores status som lejer er vi ikke gået på kompromis med vores ønsker. Tværtimod. Alt er blevet, som vi havde ønsket os, og det er netop det, der er så godt ved Gråkjærs Erhvervkoncept.

- Vi har fået et domicil, der opfylder vores ønsker og behov. Samtidig er grunden så stor, at vi har mulighed for at bygge til, hvis det skulle blive nødvendigt i fremtiden.

Ifølge investeringschef hos Gråkjær, Mogens Nitschke, er interessen for investor-konceptet voksende:

- De seneste par års stigende materialepriser, inflation og høje renter har skabt usikkerhed på markedet. Mange byggeprojekter er enten blevet sat på pause eller aflyst.

- Med lejekonceptet gør vi det attraktivt at bygge nyt uden risiko for lejeren, og det har flere virksomheder fået øjnene op for.

- De får som lejer de samme fordele som en ejer. Det er nemlig lejeren, der bestemmer hvad og hvor, der skal bygges, præcist som en bygherre.

Gråkjær har opført flere projekter efter samme koncept, blandt andre til CNC Onsite, Vejle Scandomestic, Silkeborg, Comtec Carl Backs, Esbjerg og jem og fix, Holstebro.

Gennem lejeaftalen finansierer Gråkjær byggeriet og håndterer byggeprocessen samt drift og vedligeholdelse.

-dc

15/2 2024