left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Arbejdsgivere kan reducere risiko for smittespredningChristian Juhl efterlyser mere effektiv indsats mod coronavirus hos udenlandsk arbejdskraft

Arbejdsgivere kan reducere risiko for smittespredning

Selv om det inden sommerferien blev gjort muligt for alle udenlandske byggearbejdere, der rejser til Danmark, frivilligt at blive testet for corona-virus, er der intet overblik i forhold til, om det virkelig er sket.

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Tusinder af udenlandske arbejdere har deres udkomme i Danmark, og senest har udviklingen på slagteriet i Ringsted vist, at de udgør en potentiel smittefare – blandt andet fordi de ofte bor meget tæt med mange på samme areal.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger til Fagbladet 3F, at arbejdstagere, der rejser ind fra højrisikolande, opfordres til at blive testet, og at arbejdsgiveren kan kræve, at man bliver testet, ”hvis forholdene ved det pågældende arbejde taler for det”.

- Virksomhederne har også selv en interesse i at undgå syge medarbejdere på arbejdspladsen - for det er dyrt at lukke produktionen ned, lyder det ifølge Fagbladet i et skriftligt svar fra ministeren.

Følger situationen tæt
Peter Hummelgaard understreger over for Fagbladet, at regeringen forventer, at arbejdsgiverne reducerer risikoen for smittespredning og sikrer arbejdsmiljøet på virksomhederne.

- Jeg kan samtidig sige helt klart, at regeringen naturligvis følger situationen tæt både i Danmark og udlandet, og vi overvejer løbende, om der er behov for at sætte yderligere ind. Vi vil ikke tøve med at bede Folketinget om opbakning til at stramme loven for eksempel med krav om selvisolation, hvis der er behov, siger ministeren til Fagbladet.

Uprofessionelt
Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører, Christian Juhl, kalder det ’uprofessionelt’, at der ikke er styr på, om de arbejdere, der rejser frem og tilbage eller kommer hertil, er smittede eller ej: - Det er vigtigt at få fakta på bordet. Arbejdsgiverne har også et ansvar for at sikre, at de medarbejdere, som de bringer herop, ikke er smittet. Og at de får besked om, at de kan blive testet ved grænsen eller på et testcenter, siger Christian Juhl til Fagbladet.

Læs mere om Byggeri

12/8 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.