Aktuelle nyheder - Byggeri

Arbejdsplatforme boltet fast på siden af FAF-siloPitzner har monteret arbejdsplatformene på foderstofsiloen på Odense Havn på hyldeknægte, der er boltet fast på siden af silobygningen.

Arbejdsplatforme boltet fast på siden af FAF-silo

En 40 meter høj silobygning på Odense Havn har fået påspændt en arbejdsplatform på siden, så håndværkere kan betonrenovere

Del artiklen på

Entreprenøren på byggeriet og leverandøren til projektet har fundet alternative veje til at nå til tops på en gammel foderstofsilo på havnen i Odense.

En lav bygning ved foden af FAF’s gamle foderstofsilo på Odense Havn forhindrer traditionel opstilling af arbejdsplatforme, og derfor har Pitzner leveret en speciel montage til Hansson & Knudsen A/S, som udfører betonrenovering af facaden på kornsiloen.

- Vi kunne ikke opstille traditionelle arbejdsplatforme på grund af den lave bygning, og vi var ikke sikre på, at den lave bygnings tag kunne bære arbejdsplatformen. Vi arbejder meget sammen med Pitzner, og heldigvis havde de tidligere brugt løsningen med konsoller eller hyldeknægte til at bære arbejdsplatforme, fortæller projektchef Kim Villesen, Hansson & Knudsen A/S.

Klar til kunstværk
Hansson & Knudsen A/S skal rense muren af, betonrenovere og overfladebehandle på kornsiloen, og så skal en kunstner dekorere den med street art.

- Vores arbejde bliver væsentligt lettere med arbejdsplatforme frem for at opbygge et 40 meter højt facadestillads. Vi får løftet materialer og blandemaskine op på arbejdsplatformen, og så har håndværkerne, hvad de skal bruge lige omkring sig. Samtidig kan de indstille arbejdsplatformen, så de har en optimal arbejdshøjde, siger Kim Villesen, som fortæller at Hansson & Knudsen A/S er vant til at benytte arbejdsplatforme eksempelvis ved opgaver med skalmuring eller facaderenovering.

Han understreger, at stillads ville betyde mere besværlige arbejdsgange, og samtidig være en dyrere løsning. Der er opbygget et trappestillads for at skaffe adgang til arbejdsplatformen på taget af den lave sidebygning til siloen.

Rigtigt første gang
- Vi har et rigtigt godt samarbejde med Pitzner. De har specialister, så vi får den rigtige løsning første gang. Det er vigtigt for os, at løsningerne er i orden, så vore medarbejdere ikke skal vente på at få det rigtige udstyr, siger han.

På andre dele af siloen, hvor der ikke er sidebygninger, anvendes traditionelle arbejdsplatforme med undervogn på jorden.

Hansson & Knudsen A/S anvender også arbejdsplatforme på nogle af de rigtigt store byggeopgaver i Odense i øjeblikket op til 11 og 15 etager. Den odenseanske entreprenør omsætter for over 700 mio. kr. årligt og har ca. 450 medarbejdere.

-cmn

Læs mere om Byggeri

2/3 2015