Aktuelle nyheder - Byggeri

Boliger i grøn balanceBebyggelsen opføres for den almene boligforening AB Silkeborg og bliver den første bebyggelse i området.

Boliger i grøn balance

Bæredygtige boliger i Gødvad Enge ved Silkeborg sættes nu i gang. Ny moderne, almen boligbebyggelse synliggør regnvandshåndtering både i udearealer og i arkitektur

Del artiklen på

Årstiderne Arkitekter har tegnet en ambitiøs, bæredygtig boligbebyggelse til området Gødvad Enge, beliggende nord for Silkeborg. Gødvad Enge er et nyt bæredygtigt bydelsprojekt udviklet af Silkeborg Kommune.

Det særlige træk ved Gødvad Enge er områdets ambition om at blive en bydel i vandbalance. Årstiderne Arkitekter bidrager med dette projekt til at skabe en bæredygtig bebyggelse med store boligkvaliteter; en moderne, almen boligbebyggelse, der synliggør regnvandshåndtering både i udearealer og i arkitektur.

Bebyggelsen består af 30 boliger i 15 dobbelthuse, samlet omkring et åbent og rekreativt landskabs-rum. Det grønne rum består af en kombineret passage og vandløb gennem hele området, suppleret med en vandlegeplads, der synliggør områdets håndtering af regnvand til rekreative formål.

Dobbelthusenes udformning tager udgangspunkt i terrænet, der skråner mod øst. Boligerne har ligeledes udsigt mod grønne arealer i denne retning. Dobbelthusene består af en 1-plans bolig mod vest, og det naturlige terrænspring, kombineret med en skrånende tagflade, giver plads til en 2-plans bolig mod øst. 1-plansboligerne er 3- og 4-rums boliger, hvorimod alle 2-plansboligerne er rummelige 4-rums boliger.

Boligerne opføres i tegl og skifer; robuste materialer med lang levetid, og omkring bebyggelsen vil græsset få lov at gro vildt, så husene står midt i det grønne. Vand er et gennemgående tema i området.

Bygherre: AB Silkeborg
Arkitekt: Årstiderne Arkitekter
Landskabsarkitekt: Terranova
Ingeniør: Søren Jensen
Bygherrerådgiver: Kuben Management
Øvrige samarbejdspartnere: Iprojekt og eseebase.

 cmn

Læs mere om Byggeri

1/2 2016
AfskærmningAlu stigerBeslagBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriel malingIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSmedejernsporteSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.