Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Bornholmere skal have aflivet uddannelsesmyter

Det skal være slut med, at unge fravælger en erhvervsuddannelse, fordi de tror, at de ikke kan videreuddanne sig, mener Dansk Byggeri Bornholm

Del artiklen på
Når årets store uddannelsesmesse slår dørene op i Aakirkebyhallerne på torsdag, vil det være med deltagelse af Dansk Byggeri. Her vil de bornholmske skoleelever fra 7. til 10. klasse blive mødt af lokale håndværksmestre, et hold af arbejdende lærlinge og fagpersoner fra Dansk Byggeri.
 
- De unge står over for at skulle træffe et vigtigt valg om, hvad de vil efter folkeskolen. De bornholmske unge skal kunne træffe et oplyst valg, og derfor er det vigtigt, at de kender alle de muligheder, der er ved at tage en erhvervsuddannelse, siger formand Jens Koefoed, Dansk Byggeri Bornholm.
 
- Vi oplever, at mange vælger gymnasiet, fordi de fejlagtigt tror, at man ikke kan videreuddanne sig med en erhvervsuddannelse. Men der tager de fejl. Der er rigtig mange muligheder for dem, og en tømrer kan for eksempel læse videre til bl.a. bygningskonstruktør eller ingeniør og en elektriker til IT-teknolog, tilføjer formanden.

Brev bedre end hue
Fra 2015 vil en erhvervsuddannelse åbne op for endnu flere muligheder. Der bliver alle erhvervsuddannelser, der er normeret til tre år, nemlig adgangsgivende til samtlige erhvervsakademiuddannelser. Dermed bliver viften af muligheder endnu bredere.
 
- Som jeg ser det, giver et svendebrev adgang til langt mere end studenterhuen, og det er vigtigt, at de unge får øjnene op for det. Når det er sagt, så er det naturligvis vigtigt at huske, at vi har brug for, at mange håndværkere bliver i branchen. Virksomhederne har brug for gode svende, der har lyst til at bruge hænderne, siger Jens Koefoed.
 
Unge med en erhvervsuddannelse er da også en eftertragtet ressource på Bornholm. For hvis der ikke er flere, der uddanner sig, vil øen i fremtiden komme til at mangle faglært arbejdskraft i bygge- og anlægsbranchen.

Allerede inden for de næste fem til otte år vil Bornholm formentlig mangle arvtagere til de mange håndværksvirksomheder, hvor ejeren lige nu nærmer sig pensionsalderen. Så hvis den unge har lyst til at blive selvstændig, er en håndværksmæssig uddannelsen en god vej at vælge.

-kj

Læs mere om Byggeri

19/11 2014
AffugtningAfskærmningAlu stigerArbejdsmiljø-koordineringBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring pladerBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygherrerådgivningBygningsrenoveringCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKalkudfældnings fjernerLamellerLejderLimtræLofterMalingMultistigerNedbrydningNedrivningOmbygningPanelerPerforerede panelerPortautomatikPorteRådgivningRenovering - ombygningRullestilladsSandwichpanelerSaxliftSkure og modulerSokkelrenderSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukSyre erstatningTapetTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUni rensVarmepumperVægbeklædningVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder