scroll
Bravida overtager alle VVS-funktioner hos dansk modulproducentSkandi Byg: Jesper Thomsen, Christian Halken, Henrik Aabel Vestergaard. Bravida: Claus Øvad Vinther & Klaus Villefrance.

Bravida overtager alle VVS-funktioner hos dansk modulproducent

Problemer med at rekruttere nok arbejdskraft har fået Scandi Byg til at indgå en aftale med Bravida, som nu overtager alle VVS-funktioner hos modulproducenten

Der mangler faglærte i Danmark. Det gælder ikke mindst i VVS-branchen, hvor den stigende mangel på arbejdskraft kan få konsekvenser for de mange byggeprojekter rundt om i landet. Den udfordring mærker man hos Scandi Byg i Løgstør, som de senere år har haft svært ved at få nok faglærte VVS-medarbejdere. Derfor har modulproducenten nu indgået en ny rammeaftale med Bravida, som fremover skal stå for VVS-funktionen hos Scandi Byg.

- Hos Scandi Byg producerer vi modulbaserede løsninger på vores fabrik, hvilket inkluderer VVS og ventilationsløsninger. De seneste år har vi ligesom resten af byggebranchen fået sværere ved at skaffe nok faglærte til VVS-funktionen, og derfor begyndte vi at kigge imod samarbejdspartnere, som havde de rette kompetencer. Her viste Bravida sig at være et rigtig godt match, siger produktionsdirektør hos Scandi Byg, Jesper Thomsen, og fortsætter:

- Det er et stort skridt at lukke andre ind i vores produktion, men vi har tidligere samarbejdet med Bravida på forskellige opgaver, så de kender os og vores processer, samtidig med at vi kender Bravidas arbejdsmetoder. Bravida har en meget stor viden inden for installation og service og har dygtige medarbejdere, som vi glæder os til at få med på holdet.

Overtager hele VVS-funktion
Konkret betyder rammeaftalen, at Bravida overtager hele VVS-funktionen hos Scandi Byg. De nuværende VVS-medarbejdere hos Scandi Byg overgår således til Bravida, som kommer til at varetage alt VVS-arbejde i Scandi Bygs modulbyggerier – både på fabrikken i Løgstør og på byggepladserne.

- Vi glæder os over, at Scandi Byg har valgt os til at overtage VVS-arbejdet i deres produktion og på deres byggepladser, blandt andet fordi virksomheden med deres svanemærkede modulbyggeri taler ind i Bravidas bæredygtighedsvision. Vi ser frem til et godt og konstruktivt samarbejde, der skal være med til at sikre Scandi Byg den fornødne fleksibilitet, smidighed og kvalitet i VVS-arbejdet fremover, siger Klaus Villefrance, der er regionsdirektør Nord hos Bravida.

Samarbejde sikrer fleksibilitet og flere kompetencer
Foruden flere hænder til VVS-funktionen i Scandi Bygs produktion vil det nye samarbejde ifølge Jesper Thomsen ligeledes bidrage til en mere fleksibel byggeproces, da Bravida fremover kan indsætte VVS-medarbejdere i produktionen efter behov:

- Med det nye samarbejde sikrer vi konkurrencedygtige priser, større fleksibilitet, en endnu højere kvalitet og agilitet. Bravida har mange dygtige medarbejdere, som kan sikre, at vores totale omkostninger til VVS-arbejdet ikke stiger, og de kan træde til, hvis vi får ekstra travlt i perioder. På den måde skal vi ikke længere bekymre os, om vi har nok hænder i produktionen til at varetage VVS-funktionen, men derimod koncentrere os om vores kerneområde – nemlig at bygge bæredygtige, gode og sunde kvalitetsbyggerier i træ, lyder det afsluttende fra Jesper Thomsen.

-tmk

3/10 2022
 • Ret til fast-track kan mistes

  Ret til fast-track kan mistes

  politik ›Virksomheder, der ikke overholder reglerne, kan få frataget certificeringen til fast-track ordningen i et år
 • 31-årig dansk ingeniør blåstemples som en af fremtidens grønne ledere

  31-årig dansk ingeniør blåstemples som en af fremtidens grønne ledere

  byggeri ›Jesper Stuhr Andersen vinder i klima- og biodiversitetskategorien ved European Federation of Engineering Consultancy Associations’ Future Leaders-konkurrence for sit arbejde på et stort projekt inden for fangst og lagring af CO2 (CCS)
 • SMVdanmark vil have lavere skat på arbejde

  SMVdanmark vil have lavere skat på arbejde

  politik ›SMVdanmark advarer regeringen mod at øge det offentlige forbrug yderligere, fordi man har opjusteret det såkaldte økonomiske råderum. Det er dybt uansvarligt at øge det offentlige forbrug med 57 milliarder kroner
 • 40.000 gaskunder skiftede til fjernvarme eller varmepumpe

  40.000 gaskunder skiftede til fjernvarme eller varmepumpe

  politik ›Men i 2022 blev 4.421 gasfyr blevet opstillet og i 2023 var tallet 3.833 gasfyr. En del af disse er dog senere rapporteret nedtaget
 • Nyt erhvervsskoleudspil er endnu en narresut

  Nyt erhvervsskoleudspil er endnu en narresut

  politik ›Nyt udspil fra regeringen for at få flere til at tage en erhvervsuddannelse. Finansministeriets fremskrivninger indikerer, at der i 2030 vil være cirka 70.000 færre faglærte end i 2022
 • Bliv bedre til at arbejde strategisk med bæredygtighed

  Bliv bedre til at arbejde strategisk med bæredygtighed

  byggeri ›Værdibyg har lanceret en digital udgivelse om bæredygtighedstiltag, som giver konkrete eksempler og inspiration til, hvordan man får mere bæredygtighed i dit byggeri uden at vælte budgettet
 • Med Hillerødmotorvejen som tag

  Med Hillerødmotorvejen som tag

  byggeri ›Lokale og Anlægsfonden har netop bevilliget to millioner kroner til et helt unikt idrætsanlæg til både cricket, mountainbikeryttere og løbere. Anlægget er placeret under Hillerødmotorvejen i Gladsaxe. Projektets titel er Slagsportscentret og Pitstoppet
 • Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

  Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

  byggeri ›BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger