bygma
bygma
scroll
Byd ind på Det Kongelige Teaters store børneunivers Forventningen er, at Stærekassen bliver en ny ramme om et større fællesskab og samtidig introducerer nye grupper af børn og familier til oplevelser med teateret. Foto: Camilla Winther.

Byd ind på Det Kongelige Teaters store børneunivers

Stærekassen skal danne rammen for et nyt oplevelsesunivers for børn og familier fra 2026. Projektet er i nu sendt i udbud og er dermed et skridt nærmere realisering

I samarbejde med Realdania og Kulturministeriet har Det Kongelige Teater i over tre år arbejdet på at skabe et nyt oplevelsesunivers for børn og familier med udgangspunkt i teatrets magiske verden.

Nu rykker projektet et skridt videre mod realisering.

Stærekassen, som har været begrænset tilgængelig for offentligheden i mange år, skal danne rammen for den nye teaterlegeplads.

Det Kongelige Teater har i dag lagt dele af projektet i udbud for at finde dem, som skal være med til at bygge det nye univers op i det gamle teaterhus.

- Vi ved, at aktiv beskæftigelse med kunst og kreativitet kan give børn et rigere liv, og vi håber, at oplevelsesuniverset kan give kommende generationer nogle fantastiske oplevelser med på vejen.

- Projektet har allerede været undervejs i nogle år, så det er en herlig milepæl nu at være nået til den fase, hvor nye kompetencer inviteres med om bord, så det hele for alvor kan begynde at tage form og blive realiseret frem mod en åbning i vinteren 2026, siger Dorthe Paulli, udviklingsdirektør på Det Kongelige Teater

Se mere om udbuddene her:

Information om bygningsentrepriserne kan findes her. 

Sidste frist for anmodning om prækvalifikation er den 11. marts 2024.

-dc

13/2 2024