Aktuelle nyheder - Byggeri

Byggesoftware-virksomhed høster anerkendt pris og vokser 50 % om åretStiftere Torben (tv.) og Bent Dalgaard. Dalux er seks-dobbelt gazelle-virksomhed og har 700.000 brugere i 150 lande.

Byggesoftware-virksomhed høster anerkendt pris og vokser 50 % om året

Danske Dalux er nu hædret med EY's Entrepreneur of the Year, samtidig med at virksomheden runder 300 medarbejdere. Virksomheden vokser for syvende år i træk med over 50 %

Del artiklen på

Dalux har ramt en guldåre med en førende løsning til mobilvisning af 3D-tegninger til byggebranchen. Løsningen skaber transparens i en branche, hvor det tidligere kunne være svært at opdage og få udbedret fejl i tide.

Behovet for løsningen udmønter sig i kunder i 147 lande, og senest holdt Dalux et brugersemniar med 150 tilmeldte i Chile.

Og for nylig kastede det den prestigefyldte vækstpris 'Entrepreneur of the Year' af sig - først i København-regionen og d. 24. november nationalt. Prisen uddeles af Ernst & Young, dels på baggrund af rå regnskabstal, dels en kvalitativ vurdering af hver kandidat til prisen.

Modsat mange andre priser, skal man ikke indstille sig selv eller betale et gebyr for at komme med. Dalux' nærmeste konkurrenter til prisen var Flügger, Werd, Wash World og Better Energy.

- Vi forventer at kunne blive ved med at vokse med nogenlunde samme vækstrate, og vi bør kunne tidoble vores omsætning i løbet af 6-8 år. Markedet er der, hvis vi er dygtige nok, siger Torben Dalgaard, adm. dir. i Dalux og medejer.

Torben Dalgaard og hans bror, Bent Dalgaard, glæder sig over den stabile fremgang, og de nyder den ro, det giver at være et familieejet foretagende, hvor man kan tage vigtige, langsigtede beslutninger om teknologi og markeder uden at være under pres fra investorer med krav om kortsigtet profit.

Udfordring at vokse
Væksten kommer dog ikke uden udfordringer for det nu 300 medarbejdere store selskab i København.

- Vi rundede 300 medarbejdere i slutningen af oktober, og vi har fortsat brug for at ansætte nye. For nylig havde vi 45 medarbejdere på ledertræning, hvor den eneste leder for få år siden var mig, siger Torben Dalgaard.

Dalux vokser eksponentielt, og det betyder, at mange medarbejdere starter hvert år. For nylig har virksomheden været på Mallorca med alle medarbejdere fra de 25 kontorer i Europa for at skabe sammenhold.

- Vores egne evne til at vokse som organisation er begrænsningen for væksten. Det stresser enhver organisation at vokse 60 %, og når det sker hvert år, så kræver det stort fokus på ledelse, arbejdsmiljø, ansvarsfordeling og udvikling af medarbejdere, siger Torben Dalgaard.

I en tid med rift om dygtige medarbejdere har Dalux siden sommerferien ikke haft opsigelser, hvor 1 mio danskere har skiftet job de seneste 12 måneder.

-dc

Læs mere om Byggeri

26/11 2022