scroll
Cementerer sin position på markedet med nyt opkøbNiels Bräuner fra NB Beton (tv.) og Casper Mathiasen fra Unicon.

Cementerer sin position på markedet med nyt opkøb

Den danske betonproducent Unicon køber dele af NB Betons aktiviteter. Unicon udvider dermed netværket af betonfabrikker i Danmark og styrker samtidig sin pumpeforretning

Danmarks største producent og leverandør af færdigblandet beton, Unicon, har indgået aftale med stifter og ejerleder hos NB Beton, Niels Bräuner, om køb af dele af NB Betons aktiviteter.

Unicon overtager således NB Betons fabrik i Skovby uden for Aarhus og køber 49 % af anparterne i NB Beton ApS, der ejer en fabrik i Ejby på Fyn.

Dermed udvider Unicon netværket af betonfabrikker i Danmark og styrker samtidig sin pumpeforretning, hvilket cementerer virksomhedens position som Nordens førende producent og leverandør af færdigblandet beton.

- Vi er blevet bekræftet i, at vi deler de samme værdier, og samtidig har Niels Bräuner formået at skabe en utroligt sund og veldrevet betonforretning, der har et solidt ry i markedet og gode relationer til kunderne, siger direktør Casper Mathiasen fra Unicon og uddyber:

- For Unicon betyder den delvise overtagelse, at vi udvider vores netværk af fabrikker yderligere og kan udnytte en række af de synergier, der allerede findes mellem os og NB Beton.

- Pumpeforretningen i NB Beton adskiller sig en del fra vores egen, og vi kan udfylde nogle huller hos os selv, der betyder, vi i endnu højere grad kan servicere vores kunder uanset type af opgave.

- Vi ser det derfor også som et vigtigt bidrag til Unicons forretning, hvor vi har som ambition at cementere vores position som markedsleder inden for færdigblandet beton i Danmark.

NB Beton, der er en af de større producenter af færdigblandet beton på det danske marked, er stiftet af Niels Bräuner i 1985, og virksomheden beskæftiger i dag ca. 50 medarbejdere på fabrikkerne i Skovby og Ejby.

De to betonværker har en samlet årlig kapacitet på ca. 150.000 m3 beton og dækker et stort geografisk område i Jylland og på Fyn.

- Jeg er glad for at kunne videregive dele af NB Betons aktiviteter til Unicon. Der er tale om en virksomhed, der er bygget på sunde værdier og værner om kunderne på samme måde, som vi selv gør.

- Samtidig fremtidssikres NB Beton med styrkede kompetencer, der tager højde for de skærpede krav, vi blandt andet oplever til bæredygtighed i branchen. Derfor er jeg også overbevist om, at vi sammen med Unicon vil skabe endnu bedre betingelser for NB Betons kunder i fremtiden, siger Niels Bräuner.

-dc

15/4 2024