Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Dansk Byggeri: Der mangler 11 milliarder kroner i fælleskassen- Som det er nu, arbejder SKAT i blinde, når vi hverken kender omfanget af virksomhedernes sorte arbejde eller ved i hvilke brancher, det foregår, siger Lars Storr-Hansen

Dansk Byggeri: Der mangler 11 milliarder kroner i fælleskassen

Sort arbejde i virksomheder koster årligt staten 11 milliarder kroner. Men i Danmark undersøger vi slet ikke det sorte arbejde, som foregår i virksomhederne. Det er et problem, mener Dansk Byggeri

Del artiklen på

Som TV2 i dag kan fortælle, er skattetabet ved sort arbejde faktisk dobbelt så stort, som vi hidtil har troet. Det viser nye beregninger fra Dansk Byggeri. Hidtil har man nemlig ikke regnet virksomhedernes sorte arbejde med, når man beregner, hvor mange penge fælleskassen hvert år går glip af.

SKAT arbejder i blinde
Når en virksomhed snyder i skat ved for eksempel at køre noget af omsætningen uden om kasseapparatet, er der stor sandsynlighed for, at de sniger sig uden for søgelyset. For selvom SKAT i Danmark har en såkaldt målrettet indsats mod virksomhedernes sorte arbejde, så ved vi ikke, hvor stort omfanget er, og i hvilke brancher det foregår. I Danmark kortlægger vi nemlig kun det sorte arbejde, som private borgere køber eller sælger.

- Det er katastrofalt, når vi ved, at der bliver begået økonomisk kriminalitet, og vi ikke baserer vores indsats mod virksomhedernes sorte arbejde på aktuel viden. SKAT har sprunget et vigtigt led over, og det skal vi rette op på. Som det er nu, arbejder SKAT i blinde, når vi hverken kender omfanget af virksomhedernes sorte arbejde eller ved i hvilke brancher, det foregår, siger administrerende direktør i Dansk Byggeri Lars Storr-Hansen.

Kortlægning af sort arbejde er en opgave for myndighederne
I dag kortlægger Rockwool Fonden borgernes sorte arbejde ved hjælp af interviewundersøgelser, og det er blandt andet på baggrund af de resultater, SKAT kan tilrettelægge sine indsatser.

- Der ikke noget i vejen med kvaliteten af Rockwool Fondens undersøgelser, men det er et problem, at vi kun kortlægger borgernes sorte arbejde, siger Lars Storr-Hansen og fortsætter:

- Det er godt, vi får kortlagt privatpersoners sorte arbejde. Det er kun, når vi undersøger sort arbejde, at vi bliver i stand til at bekæmpe det effektivt. Men vi er nødt til også at kortlægge det sorte arbejde, der foregår skjult i virksomhederne. Alt andet er urimeligt over for de virksomheder, der overholder reglerne, siger Lars Storr-Hansen.

SKAT bør styrke kontrollen
Regeringen har afsat 480 millioner kroner til at styrke skattekontrollen, og det er oplagt, at nogle af de penge skal bruges til at styrke indsatsen mod sort arbejde og sikre bedre kortlægning og kontrol, mener Lars Storr-Hansen. Han understreger, at ansvaret for at kortlægge og bekæmpe sort arbejde ligger hos SKAT og politiet.

- Det kræver selvfølgelig, at det bliver prioriteret politisk, siger Lars Storr-Hansen, der håber, at politikerne får øjnene op for, hvor stor en skattegevinst fælleskassen går glip af på grund af sort arbejde i virksomheder:

- Det er 11 milliarder kroner, der kunne være brugt på skattelettelser, infrastruktur eller velfærd.

-jhn

Fakta:
Sort arbejde kan opdeles i borgernes og virksomhedernes sorte arbejde. De fleste forbinder sort arbejde med borgernes sorte arbejde, hvor privatpersoner køber eller udfører sort arbejde, og hvor både køber og sælger ved, at der ikke betales skat. Sort arbejde omfatter også virksomheder, som skjuler indkomst fra arbejde og varesalg helt eller delvist fra skattevæsenet. Her er det kun virksomheden der ved, at der ikke betales skat. Sort arbejde i virksomheder omfatter også brug af underleverandører, der bruger sort arbejde.

Læs notatet fra Dansk Byggeri her

Se mere om Dansk Byggeris undersøgelse i TV2 Nyhederne i aften kl. 19.00 eller kl. 22.00

Læs mere om Byggeri

23/1 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningOptimering af arbejdsgangePavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSokkelrenderSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder