Aktuelle nyheder - Byggeri

Dansk Erhverv falder små byggefirmaer i ryggen med angreb på HåndværkerfradragBrian MIkkelsen vil fjerne Håndværkerfradraget med et fingerknips

Dansk Erhverv falder små byggefirmaer i ryggen med angreb på Håndværkerfradrag

Den store erhvervsorganisation vil fjerne Håndværkerfradraget, men frede deres egne servicevirksomheder i BoligJobordningen.

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg


Dansk Erhverv opfordrer politikerne til,  at servicefradraget bliver gjort større og permanent. Og samtidig med, at der skrues op for servicefradraget, så vil Dansk Erhverv ’én gang for alle sløjfe håndværksdelen af BoligJobordningen’:

- Håndværkerne har længe haft rygende travlt. Det giver ingen mening fortsat at give fradrag for deres arbejde. Der kommer ikke flere håndværkere af ordningen fremover, som ellers var det oprindelige formål. Vi ved også, at effekten på sort arbejde og gør-det-selv er i øvrigt marginal.

Sådan er det ikke med fradrag på service. Det fradrag aflaster ældre, der måske har svært ved at klare haven og rengøring, og det frigør tid til travle børnefamilier, der dermed både får mere tid til børnene og til at lægge en ekstra indsats på arbejdet, siger Brian Mikkelsen, der foruden at være administrerende direktør i Dansk Erhverv også er tidligere erhvervsminister med de politiske kontakter i orden.

Håndværkerne skal betale regningen
Brian Mikkelsen tilføjer, at en omlægning af boligjobordningen kan gøres provenuneutral, da pengene der spares på håndværksdelen, kan bruges til at skrue op for servicefradraget.

Udover de traditionelle ydelser, som rengøring, børnepasning og havearbejde, så bør man ifølge erhvervsorganisationen, der hører hjemme i den gamle Børsbygning på Slotsholmen, også have flytteydelser og reparationer med ind i pakken. ’

Beløbsgrænsen skal låses fast på de 25.000 kroner pr. person, som var den midlertidige grænse under corona-epidemien.

Læs mere om Byggeri

19/10 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.