Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Dansk succes i UppsalaGrænsen mellem ude og inde udviskes i Henning Larsens nye rådhus i Uppsala. (Visualisering. Henning Larsen Architects)

Dansk succes i Uppsala

Et glasoverdækket gårdrum bliver det nye, demokratiske samlingssted i den gamle svenske universitetsby Uppsala. Henning Larsen Architects bygger videre på konkurrenceforslag fra 1957

Del artiklen på

Henning Larsen Architects har i samarbejde med landskabsarkitekterne SLA og Tyréns vundet konkurrencen om et nyt rådhus på 25.000 m2 i Uppsala, Sverige.

Med en transparent arkitektur går det nye rådhus i Uppsala i dialog med borgerne og inviterer dem ind i hjertet af bystyret. En offentlig passage gennem bygningens stueetage forbinder den nye rådhusplads med et overdækket gårdrum, hvor borgerservice og andre udadvendte funktioner er placeret.

I gårdrummet knytter en skulpturel bygning rådhusets gamle og nye afdelinger sammen med gangbroer i forskellige niveauer. Her er byrådssalen og møde- og konferencefaciliteter placeret. Den centrale bygning bidrager til et moderne arbejdsmiljø, hvor videndeling og problemløsning på tværs af organisationen er i højsædet.

Det nye rådhus rummer foruden 1.500 fleksible arbejdspladser, café med udeservering, restaurant, butikker, konferencefaciliteter og plads til offentlige og private udstillinger og arrangementer.

Projektet er en om- og tilbygning af det eksisterende rådhus, der kun blev delvist opført efter de oprindelige tegninger. Henning Larsen Architects' forslag bygger videre på konkurrenceforslaget fra 1957 og fuldender, med en L-formet tilbygning, den oprindelige intention om en lukket karréstruktur.

Ifølge juryen leverede Henning Larsen Architects det forslag, der mest overbevisende forener funktionelle krav og arkitektonisk kvalitet:

Juryen har bedømt de fem konkurrenceforslag ud fra parametrene arkitektonisk design, funktionalitet, tilpasningsdygtighed, realiserbarhed og bæredygtighed.

Vinderforslaget danner grund for det fortsatte arbejde med udvikling og tilpasning af det nye rådhus, som kommer til at foregå i dialog mellem rådgiverteamet og bygherre. Ombygningen af rådhuset indledes i 2017 og bygningen forventes klar til indflytning i 2020.

-cmn

Læs mere om Byggeri

26/9 2016
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMalingMaterielopbevaringOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder