LCA
LCA
scroll
Danskerne gør klar til at renovereDen aktuelle konjunkturmåling blandt danskerne kan være et tegn på, at boligejere skal berede sig på lidt ventetid for at få realiseret byggedrømmene, lyder vurderingen.

Danskerne gør klar til at renovere

23 % af danskerne har planer om at investere eller opgradere deres bolig i 2024, viser ny undersøgelse

Håndværker og byggemarkeder har grund til begejstring.

For knap hver fjerde dansker har planer om at investere eller opgradere deres nuværende bolig i år. Det viser en befolkningsundersøgelse, som analysebureaet Epinion har foretaget for ejendomsmæglerkæden Estate i januar 2024.

- Det er opløftende nyt efter en lang periode med inflation og rentestigninger, at optimismen hos landets boligejere er så stor, så 23 % forventer at investere i deres bolig på en eller anden måde.

- Skal man tage svarene for pålydende, er der grund til at have pæne forventninger til 2024 både for dansk økonomi og for boligmarkedet generelt, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Estate.

Han mener, at det især er de store opsparinger og jobsikkerheden, der har udløst optimismen.

- Vi har historisk høje opsparinger og der er givet skattelettelser og lønstigninger, som ikke ligefrem er faktorer, der plejer at dæmpe aktiviteten i landets boliger.

- Samtidig er der udsigt til rentefald i løbet af året, som alt andet lige gør eventuelle projekter i hjemmet billigere at finansiere og dermed mere fristende, siger Thomas Hovgaard.

-dc

21/2 2024