Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

De Økonomiske Råds Sekretariat flytter i gammel trævarefabrik

De Økonomiske Råds Sekretariat flytter i gammel trævarefabrik

De Økonomiske Råds Sekretariat, som skal flytte til Horsens, har nu fundet bygninger tæt på Banegården, omkring den fredede Bastian-bygning i Horsens. Her er der indgået lejeaftale på ca. 1.200 m2

Del artiklen på

De Økonomiske Råds Sekretariat, som det er besluttet skal flytte fra København til Horsens, har nu fundet den perfekte lokation tæt på Banegården, i et udviklingsområde omkring den fredede Bastian-bygning i Horsens. Her er der indgået lejeaftale på ca. 1.200 m2, som sekretariatet overtager den 1. december.

Fra de nænsomt restaurerede lokaler i Bastian-bygningen, der gennem tre århundreder har været centrum for erhvervslivet i Horsens, skal sekretariatets ca. 30 medarbejdere servicere bl.a. Det Økonomiske Råd og Det Miljøøkonomiske Råd.

Gammel trævarefabrik
At valget faldt på Bastian-bygningen, skyldes blandt andet bygningens centrale placering ca. 300 meter fra Horsens Banegård og cirka 5 min. kørsel fra E45, hvilket gør beliggenheden ideel for både pendlere og besøgende. Bastian blev opført i 1875 og var den første automatiserede fabrik i Horsens. Den har bl.a. været trævarefabrik og telefonfabrik, inden den i starten af 1970’erne kom til at stå tom.

I 2006 påbegyndte en gruppe lokale investorer en totalrestaurering af bygningen. I dag fremstår Bastian som et unikt og moderne kontorhus på 6300 m2 kontorlejemål. Lejemålene er indrettet med glasvægge og synlige installationer, der gør, at lokalerne bibeholder deres udtryk som store, åbne fabrikslokaler.

-jhn

Lidt historie:
Det var Danmarks rigeste mand, største jordbesidder og 11. statsminister, lensgreve Christian Krag-Juel-Vind-Frijs, der i 1875 lod trævarefabrikken Bastian opføre, og han var stolt af Bastians ottekantede skorsten. Trævarefabrikken Bastian er et velbevaret eksempel på en klassisk industrivirksomhed. Udformningen giver et godt indtryk af 1870’ernes industriarkitektur. Bygningen var ved at gå til, men blev så renoveret til de flotte kontormiljøer, som i dag altså bl.a. udlejes til De Økonomiske Råds Sekretariat.


Læs mere om Byggeri

14/6 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder