Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

DI: Stigende boligpriser sætter gang i byggerietHos MT Højgaard forventer koncerndirektør Jesper Nordby, at de kommende år vil give mere aktivitet. (Foto: MT Højgaard)

DI: Stigende boligpriser sætter gang i byggeriet

Der kommer mere gang i murerskeerne de kommende år. Det skyldes især renoveringer og stigende boligpriser, der får private til at bygge nyt, vurderer Dansk Industri. MT Højgaard forventer at få brug for flere medarbejdere

En helt ny prognose fra Dansk Industris økonomer viser, at der er udsigt til fremgang i investeringerne i bygge og anlæg i år og næste år efter et fald sidste år. Konkret forventer DI i prognosen en fremgang på 1,25 % her i 2016 og 3,25 % i 2017.

- Efter mange år, hvor nybyggeriet af boliger har været historisk lavt, er der nu udsigt til, at flere er villige til at investere i nye boliger. Det er glædeligt for virksomhederne i byggebranchen, siger Elly Kjems Hove, branchedirektør i DI Byg.

Men selvom danskerne i højere grad ventes at investere i nye boliger, er investeringerne i boligrenovering stadig markant højere end investeringen i nye boliger. De udgør mellem 45 og 50 mia. kr. om året, hvilket er historisk højt.

- Siden krisen har renovering af boliger været den vigtigste aktivitet for byggesektoren. Det vil det også være det i de kommende år, siger Elly Kjems Hove.

MT Højgaard vil ansætte flere
I bygge- og anlægsvirksomheden MT Højgaard forventer koncerndirektør Jesper Nordby også, at de kommende år vil give mere aktivitet.

- Nybyggeriet er fordelt over hele landet men især koncentreret omkring de store byer og på attraktive beliggenheder nær kysten, siger Jesper Nordby. Han forventer, at den stigende aktivitet også vil give plads til flere medarbejdere i koncernen.

- Vi koncentrerer os også om at øge produktiviteten, så vi kan levere samme kvalitet til lavere pris. Blandt andet ved et stærkt fokus på digitalisering, hvor vi f.eks. bygger alle projekter virtuelt, før vi går i gang, siger Jesper Nordby. Han mener, at det digitale fokus er med til at tiltrække de dygtigste medarbejdere.

- Vi har foreløbig ingen problemer med at få den arbejdskraft, vi skal bruge. Men der vil altid være rift om de dygtigste, og der oplever vi, at det digitale er noget af det, som er med til at tiltrække de bedste, siger Jesper Nordby.

-cmn

Læs mere om Byggeri

29/2 2016

Akustik

Akustikloft

Akustikvæg

Alu stiger

Badeværelser

Betonelementer

Bilinventar

Brandpartier

Brandstiger

Bygningsafsætning

Bygningsrenovering

Diamantskæring/ -boring

Fakturering

Foldevægge

Fundamenter

Gipsplader

Glasvægge

Grøn energi

Hurtig porte

Højtruksspuler

Industriporte

Jordvarme

Kabelkanaler

Lagerstyring

Lameller

Landinspektør

Lastbiler

Limtræ

Lofter

Lydvægge

Maling

Maskinstyring

Momsregnskab

Multistiger

Nedbrydning

Paneler

Perforerede paneler

Portautomatik

Porte

Projektstyring

Rådgivning

Rullestillads

Sandwichpaneler

Sanitet/vakuum

Saxlift

Skruefundamenter

Skure og moduler

Split varmepumpe

Stålåse

Stålkonstruktioner

Stålprofiler

Stiger

Stilladser

Stuk

Søjler

Tapet

Teleskopstiger

Tilbudsgivning

Toilet

Transport

Trappestiger

Trinlydsdæmpning

Træ

Træbeton

Træbroer

Vådrum

Varebiler

Varmepumper

Vægge

Vægstiger

Wienerstiger

Tilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder