Aktuelle nyheder - Byggeri

DSB og MT Højgaard i milliardaftale om værksted i NæstvedAftalen er angiveligt 1,3 milliarder kroner værd.

DSB og MT Højgaard i milliardaftale om værksted i Næstved

I 2026 vil et værksted til service det materiel, der varetager den internationale og den regionale trafik, stå klar i Næstved. Byggeriet bliver gennemført på trods af kritik fra lokale over beliggenheden og udseendet på det kommende værksted

Del artiklen på

DSB’s direktion har i dag underskrevet en aftale med MT Højgaard Danmark om opførelse af et stort værkstedskompleks i Næstved. Projektet er et byggeri med tilhørende baneanlæg i milliardklassen.

Aftalen er betinget af en endelig godkendelse i DSB´s bestyrelse, hvilket finder sted den 25. august 2022. Byggeriet sker som led i DSB’s planer for Fremtidens Materiel, hvor nye IC5-tog og nye eldrevne lokomotiver og vogne har en vigtig rolle i indsatsen for at realisere regeringens mål om 70 % reduktion af drivhusgasudledningen i Danmark i 2030 og dermed bidrage til at sikre den grønne omstilling.

Elektrificeringen af togtransporten sker via det nye togmateriel, som DSB er i fuld gang med at anskaffe og få op at køre på skinnerne i de kommende år og vil i sig selv bidrage til et samlet lavere energiforbrug i Danmark til den tid.

Skal bygges efter DGNB-normer
Det er et led i formålet, som er at gøre DSB mere simpelt, mere effektivt og mere bæredygtigt i de kommende år – og at binde Danmark bedst muligt sammen. Værkstedet, som DSB bygger i Næstved, skal sammen med øvrige værksteder, der opføres i København og Århus, anvendes til vedligehold af de nye vogne og eldrevne Vectron-lokomotiver samt de nuværende dobbeltdækkere.

I Næstved skal der foretages service af primært det materiel, der varetager den internationale og den regionale trafik, og i Århus og København er det de nye IC5 tog, der skal serviceres. Alle de nye faciliteter bygges efter DGNB-normer med den højeste certificering, så DSB også her får den grønne omtanke ind, og så også denne del af DSB bidrager til den grønne omstilling.

Klar om fire år
Byggeriet skal efter planen stå færdigt i 2026, og ibrugtages derefter. Om det kommende byggeri udtaler DSB´s administrerende direktør Flemming Jensen.

- DSB og MT Højgaard Danmark indgår i dag endeligt en aftale om udførelse af totalentreprisen på opførelse af DSB’s nye værkstedsfaciliteter i Næstved. Aftalen sker i forlængelse af vores samarbejde om at udvikle og udforme projektet, som har stået på siden 2021. MT Højgaard Danmark har her sammen med MJ Eriksson, MOE, Holm & Grut og en
lang række andre partnere arbejdet på at få design, krav, ønsker, tid og økonomi til at gå op i en højere enhed, og det er nu lykkedes, siger han og fortsætter:

- Projektet har været længe undervejs, og DSB og projektet har også været udsat for en del kritik i lokalområdet i Næstved, hvor der har været skrevet og sagt meget om dets beliggenhed og udseende, men hvor det er DSB’s opfattelse, at vi nu har fået tilpasset projektet bedst muligt til de mange indsigelser og ønsker. Vi glæder os naturligvis meget over, at projektet, er kommet så meget i mål, at vi kan indgå aftalen med MT Højgaard Danmark om selve byggeriet.

- Det har været en succesfuld og effektiv proces, hvor vi i tæt samarbejde mellem DSB’s mange funktioner, rådgiverholdet MOE og Holm & Grut, og MT Højgaard Danmark og deres partnere sammen har udviklet og udformet det komplekse byggeri. Og, som alle, der bygger, ved, så har de seneste seks måneder budt på en række nye udfordringer med priser, leverancer og andre usikkerheder. Vi har sammen fundet konstruktive løsninger på også dette og er derfor stolte af, at vi i dag kan underskrive en aftale som planlagt.

- MT Højgaard Danmark og DSB har gode erfaringer fra andre samarbejder, og vi er allerede i fuld gang med byggeriet på Godsbanegården i København og regner også med, at vi senere på året kan indgå en aftale om byggeriet af vores værksted i Århus, som i sig selv er et projekt i samme størrelsesorden som det, vi underskriver i dag. Det glæder vi os til.

-dc

Læs mere om Byggeri

12/8 2022
AfskærmningAlu stigerBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriel malingIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSmedejernsporteSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.