Aktuelle nyheder - Byggeri

Erhvervsgrunde i Odense går som varmt brød Odense Kommune oplyser, at det er en prioritet hele tiden at sørge for, at den kan tilbyde arealer til væksten for erhvervsvirksomheder. Foto: Lasse Jensen, Unsplash.

Erhvervsgrunde i Odense går som varmt brød

De seneste fem år har Odense Kommune 128,5 hektar jord og forventer at sælge mindst yderligere 80 hektar de næste par år

Del artiklen på

En stribe virksomheder har etableret sig i Odense, og kommunen har fra 2017 og frem til i dag solgt 128,5 hektar jord for 214 millioner kroner til små, mellemstore og store virksomheder. 

I øjeblikket har Odense Kommune fortsat 13 hektar jord til salg, og kommunen arbejder aktivt for at opfylde efterspørgslen fra det private erhvervsliv. Derfor er 38 hektar jord lige nu på vej i et udbud i Tietgenbyen nord for Niels Bohrs Allé i foråret med forventet overtagelse af de første grunde i efteråret.

Byrådet i Odense har netop vedtaget at fastholde mindstepriserne uændret til mellem 200 og 320 kroner per kvadratmeter eks. moms. Ifølge rådmand Søren Windell (C) fra By- og Kulturforvaltningen understøtter kommunen også private grundejere for at få dem til at udvikle arealer til nye og eksisterende virksomheder.

- Vi har i Odense Kommune haft en stor tilgang af nye virksomheder, og den udvikling fortsætter heldigvis. Som kommune understøtter vi tilgangen både med udvikling af offentlig jord til salg og med planlægning for nye erhvervsområder på også privat ejede arealer. Vi er generelt i tæt dialog med virksomheder og grundejere, og vi er lydhøre i forhold til behov og muligheder, siger Søren Windell, rådmand for By- og Kulturforvaltningen (K).

Hotspot for ladestationer
Odense Kommune har senest også sat penge af til at forstærke infrastruktur i tilknytning til motorvejen, hvor området ved Drejebænken særligt bliver et hotspot for store ladestationer for elbiler og erhvervsvirksomheder. Her bliver af to kryds udvidet for at imødekomme den stigende trafik fra blandt andet erhvervsudviklingen i området.

Endnu et område på 40 hektar ved Hvilehøjvej mod vest er under lokalplanlægning, og det forventes, at de første offentlige grunde kan udbydes til salg i 2023/2024. Også her er infrastrukturen forstærket gennem de seneste år med en ny afkørsel fra motorvejen for blandt andet at sikre nem adgang til erhvervsområdet.

Dermed er i alt knap 80 hektar på vej inden for de næste par år for at dække efterspørgslen hos virksomheder, som ønsker at udvide eller etablere sig i den fynske kommune med flest indbyggere. Fynske Motorvej bliver udvidet med et tredje spor, og udvidelsen flugter med erhvervsudviklingen i og omkring Odense.

Odense Kommune har også altid det lange lys på for at sikre det fornødne arealudlæg i kommuneplanen, så der udvises rettidig omhu for - også på sigt - at kunne tilbyde arealer til væksten for nye og eksisterende erhvervsvirksomheder.

-dc

Læs mere om Byggeri

20/1 2022
AfskærmningAlu stigerBeslagBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.