bygma
bygma
scroll
Fingerformet børnehospital afleveret og klar helt uden dikkedarerHospitalet er i alt 60.000 m2, der fordeler sig over otte fingerformede fløje i otte etager.

Fingerformet børnehospital afleveret og klar helt uden dikkedarer

Mary Elizabeths Hospital, Rigshospitalets kommende bygning til børn, unge, fødende og deres familier står nu i fuld figur med facader og tag. Råhusentreprenøren LM Byg giver nu depechen videre til bygherre og de næste entreprenører

Med Mary Elizabeths Hospital er det ambitionen at skabe et hospital, der sætter nye standarder for behandlingsforholdene for børn, unge, fødende og deres familier i Danmark og resten af verden.

Derfor er det den nyeste viden om helbredende arkitektur, der danner rammen for det nye børnehospital.

Her er leg, logik og lethed nøgleordene, og det kommer bl.a. til udtryk i hospitalets unikke form, der er som to hænder, der ligger ovenpå hinanden og strækker fingrene ud mod omverdenen.

Rammerne til det nye Mary Elizabeths Hospital er nu på plads, og det 60.000 m2 store byggeri syner flot med sit fulde råhus beklædt i facader af glaspartier og aluminiumselementer.

Det er råhusentreprenøren LM Byg, der i konsortium med M.J. Eriksson har opført råhus, lukning og alle udvendige bygningsarbejder på facade og tag på projektet.

De har siden 2021 haft fuld fremdrift på byggeriet, og den sidste vigtige milepæl er nu nået med afleveringen af den unikke bygning.

- Vi er stolte af at kunne aflevere det 60.000 m2 lukkede råhus til et hospital i verdensklasse. Mary Elizabeths Hospital har været et stort byggeprojekt med en stærk vision, der har ramt os alle lige i hjertekulen.

- Projektet har fra den spæde begyndelse været båret af et godt og konstruktivt samarbejde, og vi har i fællesskab afstemt og håndteret de udfordringer, der er opstået undervejs.

- Vi er utroligt glade for at være i mål med byggeriet og nu kunne aflevere vores del af det nye fantastiske byggeri til bygherre, siger sektionsdirektør hos LM Byg, Christian Lyck Qvist.

Det store hospitalsbyggeri fordeler sig over otte fingerformede fløje i otte etager.

Opførelsen af råhuset og lukningsarbejdet er sket uden de store udfordringer, og hos Region Hovedstadens Center for Ejendomme, som er bygherre på projektet, er der tilfredshed med både kvaliteten og samarbejdet med LM Byg.

Og netop det interne samarbejde med bygherre og øvrige parter har for LM Byg været vægtet højt lige fra start.

LM Byg har af flere omgange afholdt interne workshops med samarbejde som det overordnede emne. Og her ved aflevering er det tydeligt, at det har skabt værdi.

- Som vi ser det, er samarbejde en af de vigtigste ingredienser for at lykkes med komplekse og store sygehusprojekter.

- LM Bygs tilgang til netop samarbejde har været enormt godt, og det har været en direkte og meget vigtig del i, at råhus og facader nu er leveret til aftalt tid, økonomi og i høj kvalitet, siger Ole Kristian Bottheim, vicedirektør og projektansvarlig i Region Hovedstaden.
 
LM Byg forlader nu byggepladsen og lader de næste entreprenører træde til. Mary Elizabeths Hospital vil efter planen stå færdig i 2026, hvor dørene åbner for både patienter og personale.

Mary Elizabeths Hospital:
Hospitalet er et partnerskab mellem Region Hovedstaden, Rigshospitalet og Ole Kirk's Fond.

Region Hovedstaden er bygherre på projektet. Arkitektfirmaet 3XN har designet hospitalet med fokus på leg og logik.

Rigshospitalets nye bygning skal revolutionere måden man behandler børn, unge, gravide og deres familier på. Derfor er der fokus på leg, logik og samvær i det nye hospital, der domineres af farver, lys, aktivitets-og legeområder, vinterhaver og naturmaterialer.

Hospitalet er formet som to hænder, hvis fingre strækker sig ud mod verden.

På en almindelig dag skal bygningen bl.a. rumme 700 ambulante patienter, 100 gravide maver til scanning, 36 operationer af børn og 20 nyfødte i kuvøse samt 1200 medarbejdere og flere hundrede studerende, når det efter planen slår dørene op i 2026.

Hospitalet er i alt 60.000 m2, der fordeler sig over otte fingerformede fløje i otte etager.

Byggeriet er delt op i fem hovedentrepriser. Råhusentreprenøren LM Byg varetager opførslen af råhuset, og i konsortium med M.J. Eriksson varetager LM Byg også lukningsentreprisen (alle udvendige bygningsarbejder på facade og tag på projektet).

Mary Elizabeths Hospital er LM Bygs sjette sygehusbyggeri. Råhusentreprenøren har bl.a. opført 40.000 m2 råhus til Hvidovre Hospital, og har også støbt råhuset til det nye Universitetshospital i Køge.

-dc

1/3 2024