Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Frilandsmuseets grund uegnet til magasinbyggeriKulturminister Mette Bock skal bruge 8,3 millioner kroner til nyt magasin for Nationalmuseet og Det Kongelige Bibliotek (Foto: Bjarke Ørsted)

Frilandsmuseets grund uegnet til magasinbyggeri

Kulturministeren har i stedet søgt Finansudvalget om erhvervelse af en byggegrund i Frederikssund med henblik på at opføre et fællesmagasin for Det Kongelige Bibliotek og Nationalmuseet

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Kulturminister Mette Bock (LA) har søgt Finansudvalget om tilslutning til, at der indgås en aftale med Frederikssund Kommune om erhvervelse af en byggegrund med henblik på at opføre et fællesmagasin for Det Kongelige Bibliotek og Nationalmuseet. Prisen for grunden forventes i størrelsesordenen 8,3 millioner kroner.

Det var oprindelig meningen, at Nationalmuseet skulle etablere nye magasiner ved Frilandsmuseet, men det har vist sig, at grunden er ’uegnet til formålet’.

Siden da er Det Kongelige Bibliotek indtrådt i projektet, således at Slots- og Kulturstyrelsen på vegne af Det Kongelige Bibliotek og Nationalmuseet planlægger at opføre et sikret fællesmagasin med optimale bevaringsbetingelser til opbevaring af arkiv- og biblioteksmateriale samt kulturhistoriske genstande.

I alt 335 millioner kroner
Grunderhvervelsen omfatter et samlet areal på indtil 62.000 kvadratmeter, og det er aftalt med Frederikssund Kommune, at arealet fastlægges endeligt på baggrund af fællesmagasinets endelige udformning.

Byggeriet af fællesmagasinet sker i totalentreprise efter udbud med forhandling, og udbudsprocessen forventes afsluttet med aftale medentreprenør i 2018.
Det samlede nybyggeri inkl. grunderhvervelse forventes at kunne gennemføres inden for en samlet økonomisk ramme på næsten 335 millioner kroner.

Læs mere om Byggeri

23/1 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningOptimering af arbejdsgangePavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSokkelrenderSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder