Aktuelle nyheder - Byggeri

Første nordiske B Corp-certificerede arkitekttegnestue er danskJJW er certificeret med en score på 114,8 point - den anden højeste score i Danmark. Med certificeringen har JJW nu papir på at virksomheden lever op til de højeste standarder.

Første nordiske B Corp-certificerede arkitekttegnestue er dansk

Med en B Corp-certificering kan JJW Arkitekter registrere og dokumentere indsatsen indenfor klimaløsninger sammen med 3000 andre ambitiøse virksomheder fra hele verden

Del artiklen på

 Byggeriet står for 35 % af alt affald i Danmark og 20 % af den samlede CO²-udledning kommer fra byggeriet. Klimaforandringer og ressourceknaphed er ikke længere en trussel, men et vilkår som vi alle – både som privatpersoner, som fagpersoner og som professionelle virksomheder – må bidrage til løsning af. Med et ønske om at blive holdt op på egene værdier og ambitiøse mål, er JJW Arkitekter som den første arkitektvirksomhed i Norden derfor nu blevet B Corp-certificeret.

- JJW er en virksomhed, der tager FN´s Verdensmål og bæredygtighed alvorligt - de er grundlæggende værdier i vores virke og projekter, så vi finder det naturligt, at vi som virksomhed i byggebranchen, tager ansvar og bidrager til at bremse klimaforandringerne. Gennem vores arbejde og vores adfærd ønsker vi at bidrage til en mere bæredygtig verden, og derfor er det vigtigt, at vi registrerer og dokumenterer vores indsats - og finder vores potentialer, så vi fremadrettet kan indfri vores mål - det opnår vi med en B Corp-certificering, udtaler kreativ direktør og partner Ole Hornbek.

Har gennemgået drift og arbejdsgange
B Corp måler på governance, medarbejderforhold, leverandører, kunder, energi og miljø og interaktion med lokalsamfundet og giver et klart billede af, hvor virksomheden i forvejen viser gode takter, og hvor der er forbedringspotentialer. Med B Corp er det målet at fremskynde positive ændringer og på samme tid at skabe værdi for verden.

Som arkitektvirksomhed sætter JJW Arkitekter størst aftryk via byggeprojekter, men ønsket er at drive virksomheden med det samme ansvarlige udgangspunkt. Det gælder ledelsesbeslutninger, måden virksomhedens medarbejdere ledes på, hvem man handler med, hvordan virksomheden bor og forbruger energi - hvordan den, i det hele taget, interagerer med verden.

- Vi har gennemgået drift og arbejdsgange og fået kortlagt vores styrker – og fået belyst, hvor vi kan forbedre os. Med B Corp-certificeringen, forpligter vi os til fortsat at ville forbedre os som arbejdsplads, rådgiver og samarbejdspartner. Certificeringen giver omverdenen sikkerhed for, at vi som virksomhed gør, hvad vi siger, og har forpligtet os til at skabe positive forandringer – gennem vores rådgivning og i hele vores adfærd som virksomhed, udtaler adm. direktør Mette Seiding om certificeringen.

Har udviklet egne bæredygtighedsværktøjer
Parallelt med certificeringsprocessen har JJW udviklet egne bæredygtighedsværktøjer og processer. Det betyder at alle virksomhedens projekter nu, på et tidligt stade bliver bæredygtighedsscreenet. Her fremkaldes og kortlægges projekternes bæredygtighedspotentialer, så kunder og bygherrer kan træffe kvalificerede valg som grundlag for deres bæredygtighedsambitioner.

- Vi har skabt en matrix for vores bæredygtighedsarbejde, som er bygget op omkring fire elementer - DGNB, LCC, LCA og dagslysberegninger. Med de fire analyser i hånden finder vi potentialerne for bæredygtighed i hvert enkelt projekt, og er således i stand til kvalificeret at rådgive vores bygherrer, fortæller Ole Hornbek om det nye værktøj og tilføjer:

- Vi er glade og superstolte over, at JJW Arkitekter er blevet B Corp-certificeret og ser frem til at udforske udviklingspotentialer og finde nye løsninger i samarbejde med vores kunder og samarbejdspartnere.

B Corp:
B Corp er en global bevægelse bestående af ca. 3000 virksomheder fra alle brancher, der har et fælles mål om at redefinere det, der skaber succes i erhvervslivet. Målet er ikke at være den bedste virksomhed i verden, men den bedste virksomhed for verden.

B Corp bruger kerneforretningen til at skabe positiv samfundsforandring til fordel for verden og bundlinjen, og lever op til højere standarder både socialt, miljømæssigt og i forhold til gennemsigtighed.

-los


Læs mere om Byggeri

26/11 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.