Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Genbrug på aktivt planVestasbygningen, som skal omdannes til Viborgs nye Streetmekka, er en udtjent industribygning, med central beliggenhed i byen. (Foto: Realdania)

Genbrug på aktivt plan

Viborg og Aalborg bliver nyeste skud på Game Streetmekka-stammen.To udtjente industribygninger skal blive yndlingsspot for viborgensere og aalborgensere

Del artiklen på

Vestas-bygningen i Viborg og Kridtsløjfen i Aalborg renoveres nu til nyskabende gadeidrætshuse - såkaldte Game Streetmekkaer. De to udtjente industribygninger skal blive et fristed for unge mennesker i de to store provinsbyer, der elsker alt ’street’, som er en fællesbetegnelse for gadeidræt og anden fysisk udfoldelse.

Viborg og Aalborg Kommune har valgt at gå ind i et projekt, som gadeidrætsorganisationen Game, Realdania, TrygFonden, Nordea-fonden og i Aalborg tillige Det Obelske Familiefond står bag. Konceptet går ud på at omdanne livløse industribygninger til rå gadeidrætsfaciliteter. Målet er at få flere børn og unge aktive på asfalten.


Inde i Vestasbygningen i Viborg er der masser af plads til fysisk udfoldelse. (Foto: Realdania)

Brug for et fleksibelt sted
- Huset skal tiltrække de børn og unge i Viborg og omegn, som har særligt brug for et sted, der er fleksibelt og har plads til alle. Med Game Streetmekka kan vi tilbyde de børn og unge, der ikke finder vej ind i de etablerede idrætsforeninger, et sted, hvor de f.eks. kan dyrke street trial, parkour, skate og street art - eller hvad de nu måtte have lyst til, siger Per Møller Jensen, der er formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Viborg Kommune.

Aalborg Kommune har allerede en Game zone, hvor unge frivillige Game Playmakere driver ugentlige træninger udendørs i street basket, street soccer og dans.

- I sommermånederne har vi stor aktivitet på vores havnefront ud i alle streetaktiviteter. Med GameStreetmekka Aalborg får vi nu tag over hovedet, så vi kan tilbyde mangfoldige gadeidrætsaktiviteter i alle årets måneder.

- Det bliver et suverænt supplement til vores traditionelle foreningsliv. Det bliver også et stort aktiv for byens skoler, der kan bruge stedet til sociale og fælleskabsopbyggende aktiviteter. Game Streetmekka Aalborg bliver fantastisk i forhold til vores mål om at gøre det let for alle byens unge at træffe det aktive og sunde valg, og komme ud at bevæge sig, fortæller Mads Duedahl, Sundheds- og Kulturrådmand i Aalborg Kommune.

Rammer er klar i 2018
Det Obelske Familiefond har bidraget til Game Streetmekka Aalborg.

- Vi har støttet projektet med et fokus på at inkludere børn og unge og psykisk sårbare i gadeidrættens fællesskaber, siger Britta Graae, fondsadministrator i Det Obelske Familiefond.

De to Game Streetmekkaer forventes at stå klar i starten af 2018 og næste skridt er workshops, hvor husenes fremtidige brugere involveres i processen.

- Vi glæder os til at se, hvordan de nedlagte industribygninger kan blive et forbillede på, hvordan industriarkitekturen kan sættes i spil på en helt ny måde med innovative faciliteter, der også har et socialt sigte. Det lokale engagement og input fra byens unge er meget vigtigt i denne sammenhæng, siger programchef Per Schulze, Realdania.

Ideer til arkitektkonkurrence
Ifølge Game er streetkulturen bygget op omkring kreativitet, engagement og en stærk gør-det-selv mentalitet. Derfor kick-starter Game etableringen af husene med idéudviklingsworkshops, som i Aalborg bliver 29. februar kl. 16.00-19.00 og i Viborg 1. marts kl. 16.00-19.00. Her inviteres alle lokale børn, unge, voksne, forældre, foreninger m.v. til at komme med idéer til hvilke aktiviteter, faciliteter og værdier lige præcis deres Game Streetmekka skal rumme. De bedste ideer kommer med i arkitektkonkurrencen.

- Vi glæder os til at se, hvordan de lokale børn og unge vælger at fylde de rammer ud, som bygningerne giver. Fra Streetmekka i Esbjerg har vi gode erfaringer med at inddrage børn og unge i hele processen, siger Gurli Martinussen, direktør i TrygFonden.

En del af de to nye Game Streetmekkaer bliver offentligt tilgængelige arealer til skate, rulleskøjter eller løbehjul. Den del er støttet af Nordea-fonden:

- Nu får de mange børn og unge et nyt mødested, hvor de kan hænge ud og være aktive sammen, når det passer dem - og som det passer dem, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

-cmn


Kridtsløjfen, som skal omdannes til Aalborgs nye Streetmekka. (Foto: Realdania)

Læs mere om Byggeri

11/2 2016
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerNedbrydningNedrivningOmbygningOptimering af arbejdsgangePanelerPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRådgivningRullestilladsSandwichpanelerSokkelrenderSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder