LCA
scroll
Genhusning og præfabrikeret byggeri med fokus på bæredygtighed Præfabrikerede boliger er en let måde at bygge nyt på, og samtidig kan boligerne let skilles ad og samles et andet sted. Foto: ABC Pavilloner.

Genhusning og præfabrikeret byggeri med fokus på bæredygtighed

Modulbyggeri giver både fleksible og bæredygtige løsninger og kan let genbruges ved demontage

Af Lars Bennetzen

Når en boligforening skal genhuse beboere f.eks. i forbindelse med en større renovering, kan det være besværligt og dyrt at finde de nødvendige boliger.

ABC Pavilloner har specialiseret sig i at løse den opgave gennem deres fleksible modulbyggeri, der som minimum er lavet 80 % færdige fra produktionen.

- Det vil blandt andet sige, at alle installationer i genhusningsboligerne er færdige, og så samler og monterer vi det sidste på byggepladsen, fortæller Dennis Holm Vegeberg, afdelingsleder og bygningskonstruktør hos ABC Pavilloner.

Han forklarer, at de har en række forskellige løsninger med fleksible ydervægge, så de kan tilpasse boligerne efter bygherres ønsker.

- Vi har både modeller, der er oplagt til ganske få beboere og helt op til storfamilier, så der er masser at vælge blandt, forklarer Dennis Holm Vegeberg.

Det er dog ikke kun fleksibiliteten, der er en fordel. Der er store bæredygtighedsfordele ved modulbyggeriet. For når det meste af byggeriet kan ske på fabrikken i tørvejr, er der mindre transport, færre forsinkelser og færre foranstaltninger, der skal tages for at sikre, at alt er tørt.

- Herudover kan vi genbruge op mod 75 % af vores udlejningsmoduler, hvilket også giver en markant besparelse på klimaaftrykket, pointerer Dennis Holm Vegeberg.

Samtidig påpeger han, at deres genhusningslejligheder har en god holdbarhed.

- Selvom genhusning normalt ikke er noget, der skal vare alt for længe, så kan vores genhusningslejligheder bruges helt op til mellem 5 og 10 år. Så hvis en boligforening har en større renovering, kan de genhuse beboerne på skift, mens lejlighederne laves færdigt. Det giver både en stor fleksibilitet for boligforeningen samt bedre arbejdsmetoder, forklarer Dennis Holm Vegeberg.

På Netværksdagen vil ABC Pavilloner vise deres modulbyggeri til genhusning frem, og sammen med deres søsterselskab, Concept Living, vil de også fremvise præfabrikeret byggeri frem.

- Præfabrikerede boliger er en let måde for boligforeninger at bygge nyt på, og igen er både fleksibilitet og bæredygtigheden helt i top, siger Dennis Holm Vegeberg.

Han slutter af med at fortælle, at modsat traditionelt byggeri, så er præfabrikerede boliger fremstillet med demontage for øje, hvilket betyder, at det let kan skilles ad og samles et andet sted.

- Det er jo vigtigt, at vi sparer på ressourcerne, siger Dennis Holm Vegeberg.

Kom og mød ABC Pavilloner ved Byens Boligforeningers Netværksdag den 24. april i Hvidovre. Tilmelding og mere info kan findes her.

11/4 2024