left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Grønne tage spreder sig især i de større byer2016 blev et år, hvor GrowTek leverede rigtig mange kvadratmeter grønne tage. Ikke mindst i hovedstadsområdet. Men også både i Aalborg, Aarhus, Esbjerg og andre jyske byer,

Grønne tage spreder sig især i de større byer

2016 blev hidtil bedste år for fynske GrowTek Entreprise ApS med speciale i grønne tage, og det er især i de store byer væksten sker

Del artiklen på
Verden er foranderlig. Ikke mindst på klima- og tag-fronten. Klimaforandringerne medfører nedbør i stadig større mængder, og husenes tage tager imod, men leder blot regnvandet videre til problemer for kloaknet, som slet ikke er gearet til de nye tider. Men en del af tagene gør en væsentlig indsats og hjælper kloaksystemerne til bedre at fordøje de voldsomme mængder.

- Bevoksningen på grønne tage optager cirka 50 procent af regnvandet. Dermed er de grønne tage med til at forsinke regnvandet på dets videre vej og dermed sikre en bedre afledning”, forklarer Kevin O’Donoghue, direktør hos den fynske virksomhed GrowTek Entreprise ApS.

Flere kender fordelene
Og danskerne er for alvor ved at få øjnene op for de mange fordele, der følger med et grønt tag, vurderer Kevin O’Donoghue.

- Vi kommer til at se tilbage på 2016 som et år, hvor vi leverede rigtig mange kvadratmeter grønne tage. Ikke mindst i hovedstadsområdet. Men også både i Aalborg, Aarhus, Esbjerg og andre jyske byer. GrowTek har selv hjemme på Fyn, og det er faktisk her på hjemmebanen, vi hidtil har lavet færrest grønne tage. Men det vender nu. Der er planlagt flere grønne tage i Odense i 2017, fortæller Kevin O’Donoghue.

Beskytter tagmembranen
Årsagen til, at de grønne tage virkelig begynder at boome nu, kan være mange, vurderer GrowTek-direktøren.
- Efterhånden er der ikke mange arkitekter, der ikke kender til mulighederne med grønne tage. Derfor tages de ofte med i projektfasen i forbindelse med tagdækningen. Det er helt tydeligt, at flere af arkitekterne har sat sig grundigt ind i mulighederne. Der spørges mere ind til detaljer nu, end det var tilfældet for blot et par år siden, siger Kevin O’Donoghue.

- En af de helt markante styrker ved grønne tage er, at de året rundt beskytter tagmembranen mod sol, vind, vejr og ikke mindst de barske UV-stråler. En anden kæmpefordel er så kommet til i takt med klimaforandringerne, hvor bevoksningen på husets top i høj grad sørger for en bedre afledning af de stigende mængder regnvand”, siger Kevin O’Donoghue.

Krav om grønt
- Når de grønne tage holder regnvandet tilbage, aflaster de jo kloaknettet ved kraftige regnskyl. Københavns Kommune har besluttet, at alle taghældninger under 30 grader på nybyggeri, skal have grønt på taget. Det er simpelthen af hensyn til kloaknettet og klimasikringen, forklarer GrowTeks grundlægger og administrerende direktør, Ivan Steffensen.

- Regnmængderne bliver til stadighed et større problem i specielt de store byer med mere beton og asfalt. Derfor oplever vi stigende fokus på, at grønne tage er en løsning, der rummer mange kvaliteter, siger Ivan Steffensen.

Også på anden vis har grønne tage positiv indflydelse på miljøet. Hen over sommeren er vegetationsmåtterne med stenurt-planten sedum med til at skabe gode forhold for bier, andre insekter og mikrobiologi. Når der er insekter, kommer der også fuglefløjt.

Grønt signal
Det hidtil største, grønne tag, som GrowTek-folkene har monteret, er hos tøjkoncernen Bestseller, som byggede et nyt logistikcenter ved Haderslev. Arkitektfirmaet C. F. Møller udformede projektet og ønskede at give det et grønt image. Det sørgede GrowTek Entreprise ApS for med cirka 5000 kvadratmeter grønt tag.
- Bestseller-byggeriet ligger langs motorvejen, og firmaet ønskede at signalere en grøn profil. Når man bygger, forsvinder noget grønt. Det har Bestseller så erstattet med andet grønt i form af de store tagflader, siger Kevin O’Donoghue.

Et af GrowTeks andre store 2016-projekter var at etablere grønt tag på den nye skøjtehal i Ørestad. Her er anvendt samme opbygning som hos Bestseller i Sønderjylland. Totalt cirka 2600 kvadratmeter grønt, som kan ses fra den nærmeste nabo, Royal Arena. En anden af nabobygningerne til skøjtehallen, Fælledhusene, har også fået grøn GrowTek-bevoksning øverst oppe.

-jhnLæs mere om Byggeri

17/1 2017
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.