LCA
LCA
scroll
Grunwalds Have skal prydes af 166 såkaldte 'small living-boliger'Foto: NRE Group.

Grunwalds Have skal prydes af 166 såkaldte 'small living-boliger'

AP Ejendomme har sammen med NRE Group netop holdt rejsegilde for boligområdet Grunwalds Have på Østerbro i København. Boligprojektet består af 166 lejligheder til AP Pension. NRE Group, som har udviklet projektet, er totalentreprenør

Ved Østre Gasværk Teater centralt på Østerbro i København er AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, netop nu i gang med opførelsen af 166 lejligheder.

Opførelsen af boligerne er kommet så langt, at AP Ejendomme og totalentreprenøren, NRE Group, har fejret håndværkernes arbejde med et rejsegilde. I forbindelse med boligbyggeriet opføres også en prøvesal til teatret, et parkeringsanlæg og almene boliger.

Boligområdet Grunwalds Have er opkaldt efter skuespilleren Morten Grunwald, der gennem en årrække var direktør for Østre Gasværk Teater. De 166 boliger er såkaldte 'small living-boliger', der bliver fra 35-50 m2.

Peter Olsson, adm. direktør i AP Ejendomme, glæder sig over, at Grunwalds Have nu er kommet så langt, at der er blevet holdt rejsegilde for boligerne.

- Grunwalds Have har en ekstremt god placering, hvor beboerne kommer til at bo i et smørhul midt på Østerbro med kort afstand til Østerbrogade på den ene side og den nye bydel Nordhavn på den anden side.

- Vi tror på, at 'small living-boligerne' vil være et godt supplement til området, og vi oplever en stor interesse fra potentielle lejere, siger Peter Olsson om boligerne, der bliver certificeret med Svanemærket.

Totalentreprenøren NRE Group har oprindeligt udviklet projektet, og Peter Olsson er godt tilfreds med samarbejdet og det arbejde, som håndværkerne yder på projektet.

- NRE har været en helt afgørende for, at vi i dag arbejder med Grunwalds Have, og vi er meget tilfredse med det arbejde, som NRE udfører. NRE formår på bedste vis at realisere de mange planer, som vi har for Grunwalds Have.

- Derfor er vi heller ikke i tvivl om, at det bliver et projekt, som kommer til at passe godt sammen med resten af området, fortæller Peter Olsson.

Hos NRE Group er der også stor tilfredshed med projektet.

- For NRE er Grunwalds Have et helt særligt byggeri, da vi har været med til at udvikle projektet helt fra starten. Det har derfor også været meget tilfredsstillende at se, hvordan byggeriet er vokset.

- Vi er glade for, at vi sammen med AP Ejendomme kan være med til at opføre de attraktive boliger så centralt på Østerbro. Vi vil gerne takke AP Ejendomme for det gode samarbejde og den store tillid, de har haft til os under hele processen, siger Jonas Olesen, Salgs-og Udviklingsdirektør i NRE Group.

Som en del aftalen for Grunwalds Have opfører AP Ejendomme ligeledes en prøvesal til Østre Gasværk Teater, der siden 1979 har holdt til i Martin Nyrops ikoniske gasbeholder på Østre Gasværk-grunden.

Hos Ejendomsfonden Østre Gasværk, som i sin tid modtog Martin Nyrops gasbeholder og de 15.000 m2 omliggende areal som gave fra Københavns Kommune, er de glade for projektet.

- Vi har fulgt projektet for Grunwalds Have nøje, og det er glædeligt, at byggeriet nu er kommet dertil, hvor der er blevet holdt rejsegilde. Det lever op til de tanker og visioner, vi er blevet præsenteret for.

- Samtidig er det enormt glædeligt, at Østre Gasværk Teater får en ny og moderne prøvesal, som vi er sikre på, at teatret får stor gavn af. Nu glæder vi os til at følge resten af opførelsen af både boliger og prøvesal, siger Søren Jenstrup, bestyrelsesformand i Ejendomsfonden Østre Gasværk.

-dc

14/5 2024