scroll
Håndværkere bidrager med ’Værdi hver dag’

Håndværkere bidrager med ’Værdi hver dag’

Danmarks faglærte har al mulig grund til at ranke ryggen og være stolte over det, de bidrager til samfundet med

Af Dan Bjerring

Unge søger i stigende grad efter et ’meningsfuldt arbejdsliv’, hvor de ikke kun får en løncheck hver måned, men også bidrager til et større formål. Og der har Danmarks faglærte stor ære af det, de bidrager med til det danske samfund.

TEKNIQ har derfor taget initiativ til kampagnen ’Værdi Hver Dag’, der bliver bakket op af Dansk El-Forbund og Blik- og Rørarbejderforbundet

Formålet med kampagnen er at få flere faglærte til at føle stolthed ved deres fag og dermed også få flere til at søge ind på erhvervsuddannelserne.

Tørster efter flere faglærte
Administrerende direktør i TEKNIQ, Troels Blicher Danielsen, peger på, at det danske arbejdsmarked tørster efter flere faglærte.

Den udvikling stiger de kommende år og kan i sidste ende sætte en prop i både økonomisk vækst og omstilling til et mere bæredygtigt samfund:

- Vi sætter nu fokus på, at der er god grund til at være stolt som faglært og den værdi, man hver dag er med til at skabe.

- Forhåbentlig kan det sprede sig som ringe i vandet, inspirere flere og gøre op med fastlåste fordomme om det gode arbejdsliv, siger Arbejdsgiverne, der organiserer virksomhederne i det tekniske erhvervsliv, siger han.

Rider forrest på grøn bølge
Og fagforbundene er med på vognen. Benny Yssing, der er forbundsformand i Dansk El-Forbund, peger på, at elektrikerne ’rider forrest på den grønne bølge’ af elektrificering, der kun vokser sig større de kommende år med flere elbiler og færre fossile opvarmningskilder:

- Det mærker både borgerne og klimaet hver eneste dag, og det er værd at hejse flaget med faglig stolthed for, siger han.

Står sammen på tværs
Og forbundsformanden for Blik & Rør, Henrik W. Petersen, er med på samme linie:

- Det er en bred palet af samfunds- og klimamæssige løsninger, vores medlemmer hver dag bidrager til. Det gælder blandt andet bæredygtig boligopvarmning og et sundt indeklima.

- Derfor glæder det mig, at vi nu kan stå sammen på tværs og synliggøre den faglige stolthed, som alle i fagene fortjener, siger han.

15/4 2024
 • Nyt besøgscenter uden styr på økonomi og ibrugtagningstidspunkt

  Nyt besøgscenter uden styr på økonomi og ibrugtagningstidspunkt

  politik ›Der graves på livet løs ved indgangen til Christiansborg, hvor der blandt andet skal etableres et nyt besøgscenter til Folketinget. Men endnu kender ingen reelt økonomien for projektet
 • Ret til fast-track kan mistes

  Ret til fast-track kan mistes

  politik ›Virksomheder, der ikke overholder reglerne, kan få frataget certificeringen til fast-track ordningen i et år
 • 31-årig dansk ingeniør blåstemples som en af fremtidens grønne ledere

  31-årig dansk ingeniør blåstemples som en af fremtidens grønne ledere

  byggeri ›Jesper Stuhr Andersen vinder i klima- og biodiversitetskategorien ved European Federation of Engineering Consultancy Associations’ Future Leaders-konkurrence for sit arbejde på et stort projekt inden for fangst og lagring af CO2 (CCS)
 • SMVdanmark vil have lavere skat på arbejde

  SMVdanmark vil have lavere skat på arbejde

  politik ›SMVdanmark advarer regeringen mod at øge det offentlige forbrug yderligere, fordi man har opjusteret det såkaldte økonomiske råderum. Det er dybt uansvarligt at øge det offentlige forbrug med 57 milliarder kroner
 • 40.000 gaskunder skiftede til fjernvarme eller varmepumpe

  40.000 gaskunder skiftede til fjernvarme eller varmepumpe

  politik ›Men i 2022 blev 4.421 gasfyr blevet opstillet og i 2023 var tallet 3.833 gasfyr. En del af disse er dog senere rapporteret nedtaget
 • Nyt erhvervsskoleudspil er endnu en narresut

  Nyt erhvervsskoleudspil er endnu en narresut

  politik ›Nyt udspil fra regeringen for at få flere til at tage en erhvervsuddannelse. Finansministeriets fremskrivninger indikerer, at der i 2030 vil være cirka 70.000 færre faglærte end i 2022
 • Bliv bedre til at arbejde strategisk med bæredygtighed

  Bliv bedre til at arbejde strategisk med bæredygtighed

  byggeri ›Værdibyg har lanceret en digital udgivelse om bæredygtighedstiltag, som giver konkrete eksempler og inspiration til, hvordan man får mere bæredygtighed i dit byggeri uden at vælte budgettet
 • Med Hillerødmotorvejen som tag

  Med Hillerødmotorvejen som tag

  byggeri ›Lokale og Anlægsfonden har netop bevilliget to millioner kroner til et helt unikt idrætsanlæg til både cricket, mountainbikeryttere og løbere. Anlægget er placeret under Hillerødmotorvejen i Gladsaxe. Projektets titel er Slagsportscentret og Pitstoppet