Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Håndværkerfradrag gøres permanentSkatteminister Karsten Lauritzen (V) tilskriver Dnask Folkeparti æren for, at permanent BoligJobordning kommer med i finanslovsaftalen

Håndværkerfradrag gøres permanent

Ikke uventet lykkedes Dansk Folkeparti at presse en permanent BoligJobordning med i finanslovsaftalen

Del artiklen på

Af Dan Bjerring

Regeringen er sammen med Dansk Folkeparti enige om at gøre BoligJobordningen permanent.

Det betyder, at danskerne også fremover kan få fradrag for blandt andet håndværksydelser til energirenovering af boligen og energirenovering.

Som en del af finansloven for næste år er der enighed om at bruge cirka 445 millioner kroner årligt på at videreføre BoligJobordningen som en permanent ordning, idet den nuværende ordning, udløber ved udgangen af i år.

Nu bliver ordningen tilpasset, så fradraget for serviceydelser – eksempelvis rengøring og børnepasning – fastholdes uændret, mens visse håndværksydelser udgår.

Installation af tyverialarm
Derudover bliver det som noget nyt muligt at få fradrag for installation af tyverialarm i hjemmet.

Med den nye og permanente BoligJobordning fastholdes loftet for fradrag for serviceydelser som eksempelvis rengøring på 6.000 kroner om året. Det svarer til, at der trækkes cirka 25 procent fra lønudgifterne på regningen.

Derudover kan danskerne fremover få et skattefradrag på op til 12.000 kr. for en række håndværksydelser som blandt andet udskiftning af ruder, vinduer og døre samt tilslutning til bredbåndsnettet. Begge beløbsgrænser reguleres i takt med lønudviklingen.

Stop-and-go
- Det har mødt en vis kritik, at BoligJobordningen i dens forskellige udgaver gennem årene har været såkaldt stop-and-go-politik. Borgerne har haft svært ved at finde hoved og hale i, hvad de kan få fradrag for, fordi ordningen flere gange har ændret sig. Nu har vi efter et ønske fra Dansk Folkeparti valgt at tilpasse ordningen og gøre den permanent, så familierne ved, hvad de kan få en økonomisk håndsrækning til fremover, siger skatteminister Karsten Lauritzen.

Den nye ordning vil gælde for arbejde udført fra og med den 1. januar 2018.

Syv år med BoligJobordningen
BoligJobordningen har siden den blev indført som en forsøgsordning i 2011 haft forskellige udformninger.

SRSF-regeringen videreførte BoligJobordningen for 2013 og 2014 som en del af Vækstplan DK, hvorefter ordningen udløb.

Da regeringsmagten i juni 2015 skifter, genindfører den nye V-regering BoligJobordningen med tilbagevirkende kraft, så den er gældende for hele 2015.

I efteråret 2015 indgår V-regeringen en bred aftale om at gøre BoligJobordningen mere grøn i 2016 og 2017.

Pr. 1. januar 2018 bliver BoligJobordningen permanent i en tilpasset udgave, der giver fradrag for både service- og håndværksydelser i hjemmet.

Læs mere om Byggeri

9/12 2017
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningOptimering af arbejdsgangePavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSokkelrenderSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder