left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Husets salgspris afhænger af energimærketFoto: Ricky John Molloy.

Husets salgspris afhænger af energimærket

Den gennemsnitlige gevinst ved at forbedre boligen en energiklasse er ca. 50.000 kr., og en energirigtig bolig står højt på listen hos hver fjerde boligkøber, viser tal fra Dansk Byggeri

Del artiklen på

Hvis et 100 m2 stort parcelhus går fra energimærke G til E ved f.eks. at isolere hulmuren og udskifte vinduerne, stiger husets salgspris med ca. 113.000 kr.

Den gennemsnitlige gevinst ved at forbedre boligen en energiklasse er ca. 50.000 kr., viser tal fra Dansk Byggeris Energianalyse:

- Når boligejerne energirenoverer, så fremtidssikrer de boligen. Både ift. at udgifterne til el og varme ikke eksploderer, men også ift. at kunne sælge boligen på et senere tidspunkt. Der er ingen tvivl om, at jo bedre energimærke boligen har, jo højere er salgsprisen, og jo mere attraktiv er den, siger energipolitisk chef i Dansk Byggeri, Camilla Damsø Pedersen.

Endnu flere vil tænke grønt
Hvis man spørger boligkøberne, hvad de ser efter, når de leder efter ny bolig, så svarer hver fjerde boligejer, at energirigtigt byggeri er et væsentligt parameter, hvis de skulle skifte bolig.

- Det viser, at et godt energimærke har betydning for mange boligejere, og at de også ser på udgifterne til el, vand og varme, når de vælger deres fremtidige bolig, siger Camilla Damsø Pedersen.

I dag har 650.000 bygninger i Danmark et energimærke, og 225.000 boliger har et energimærke E eller dårligere.

- Netop fordi det er et lovkrav, at alle boliger, der skal sælges eller lejes ud, skal energimærkes, er der også helt automatisk flere, som får en energimærkerapport og sætter sig ind i boligens energimæssige stand. Boligkøbere tænker i langt højere grad grønt, og det fokus ser kun ud til at vokse, siger Camilla Damsø Pedersen.

-kj

Læs mere om Byggeri

16/4 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder