Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Ingen nåde for svineri med byggeaffaldBilledarkiv

Ingen nåde for svineri med byggeaffald

Hårde straffe til de ansvarlige for ulovligt at have dumpet ikke under 2.600 tons byggeaffald tilfældige steder på Sjælland

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Østre Landsret har i dag idømt to mænd straffe på henholdsvis fængsel i 3 år og fængsel i 3 år og 9 måneder for systematisk ulovlig bortskaffelse af byggeaffald i strid med miljølovgivningen af mere systematisk eller organiseret karakter.

Sagens alvorlige karakter understreges i dommen af, at de tiltalte - Wisam Rabeh og Mustafa Al-Kanani - havde oprettet en række selskaber, og via disse selskaber udførte de navnlig nedrivning af huse.

Også andre forbrydelser
Som led i nedrivningsarbejdet blev der i løbet af 2014 på forskellige, tilfældige adresser på det meste af Sjælland – rastepladser, i industrikvarterer og på en grund, som de havde lejet i Havdrup - dumpet ikke under 2.600 tons usorteret byggeaffald. De tiltalte blev endvidere fundet skyldige i et større antal berigelsesforbrydelser – bedrageri, tyveri og hæleri - fremgår det af dommen, der i ’al væsentlighed’ er en stadfæstelse af Glostrup Rets dom fra juni sidste år.

Falske selskabsnavne
Der blev ved dommen desuden truffet bestemmelse om konfiskation, herunder udbyttekonfiskation på 750.000 kroner hos hver, samt erstatning.

To ansatte chauffører er tidligere af Byretten blevet dømt for at have haft en mere underordnet rolle, men de havde ikke anket sagen til landsretten.
Bedragerierne var begået over for vognmænd og andre leverandører, som havde leveret containere, materiel og serviceydelser, som de to mænd havde bestilt i falske navne til selskaber, oprettet til lejligheden på fiktive adresser.

Flere vidner har under sagen rejst krav om erstatning fra de tiltalte i håb om at få dækket de udgifter, som de har oplyst at have afholdt blandt andet til at få bortskaffet byggeaffaldet på lovlig vis.

Læs mere om Byggeri

20/11 2017
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerNedbrydningNedrivningOmbygningOptimering af arbejdsgangePanelerPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRådgivningRullestilladsSandwichpanelerSokkelrenderSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder