Aktuelle nyheder - Byggeri

Ingeniørforening er ikke bekymret over høj beskæftigelseDer er fart på i byggeriet, men ikke for meget fart, lyder vurderingen fra Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI.

Ingeniørforening er ikke bekymret over høj beskæftigelse

FRI anerkender, at usikkerheden om den fremtidige retning på markedet er større, end den har været i en længere periode, men stoler overordnet på, at der er en række både automatiske og politiske stabilisatorer som gør, at markedet ikke overopheder

Del artiklen på

I flere medier i dag bekymrer cheføkonom Tore Stramer fra Dansk Erhverv sig over, at byggebeskæftigelsen i starten af 2022 vil nærme sig det højeste niveau i over 40 år, hvilket, han mener, kan skabe en uheldig pris og lønspiral, der i sidste ende skader konkurrenceevnen i dansk økonomi.

- Byggeriet befinder sig simpelthen i et særdeles stærkt økonomisk opsving og læner sig nu op ad den værste overophedning siden finanskrisen. Byggeriet skubber simpelthen til en generel arbejdskraftmangel og kan skabe en uheldig pris og lønspiral, der i sidste ende skader konkurrenceevnen i dansk økonomi, vurderer han i en skriftlig kommentar i Ritzau.

Men adm. direktør i Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI, Henrik Garver, mener ikke, at situationen er kritisk.

- Vi er ikke bekymrede for det nuværende niveau, men meget opmærksomme på, hvordan markedet udvikler sig. Vi kan se en begyndende tilbageholdenhed ift. større renoveringsprojekter, som følge af prisstigninger og leverancetider. Vi ved også, at den almene sektor politisk er sat til at bremse op, så der er en række både automatiske og politiske stabilisatorer som gør, at markedet ikke overopheder – og næppe heller smelter ned, siger han, men tilføjer:

- Men, når det er sagt, så er usikkerheden om den fremtidige retning større, end den har været i en længere periode.

Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI, er brancheforening for rådgiver- og ingeniørvirksomheder. 

FRI’s medlemsvirksomheder beskæftiger ca. 30.000 medarbejdere i Danmark og internationalt og har en global omsætning på ca. 30 mia. kr.

-dc

Læs mere om Byggeri

20/1 2022
AfskærmningAlu stigerBeslagBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.