Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Ja til Flow - Nej til Stop-and-goRegeringen planlægger voldsomme besparelser på vedligeholdelse af vejene

Ja til Flow - Nej til Stop-and-go

Asfaltindustrien advarer mod regeringens finanslovsforslag, der kun har afsat 360 millioner kroner til vedligeholdelse af statens vejnet: Der er brug for 200 millioner kroner mere, hvis efterslæb skal undgås

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Asfaltindustrien administrerende direktør Anders Hundahl advarer i forbindelse med finanslovsforhandlingerne, der de kommende uger for alvor spidser til, mod at spare alt for voldsomt på vejområdet.

- Asfaltindustrien har haft en række møder med centrale politikere på Christiansborg, hvor vort budskab er, at der er brug for at sætte en vækstdagsorden med fokus på flow i stedet for den negative og dyre stop-and-go-politik, som nu præger billedet på hele infrastrukturområdet. Stop and go-investeringer skaber usikkerhed for fremtiden og er gift for styringen af virksomhedernes produktion og udvikling af medarbejderne, siger Anders Hundahl til Bygtek.

Fører til prispres
Samtidig peger han på, at ”go”-investeringer fører til prispres, når der er gang i hjulene. Til gengæld fører ”stop-perioder” til mistede kompetencer hos entreprenørerne i krisetider:

- Et godt eksempel er 2015, hvor Vejdirektoratets investeringer i vejbelægninger var på 1,1 milliarder kroner, mens det tilsvarende tal næste år i 2018 ifølge regeringens finanslovsforslag falder til 360 millioner kroner. Der er tale om et fald på hele 70 procent i løbet af bare tre år. Det er go-and-stop af værste og mest skadelige skuffe, siger Anders Hundahl videre og peger på, at der er god samfundsøkonomi i at investerer i infrastruktur.

Pengene er der
Han henviser i øvrigt til, at Silkeborgmotorvejen blev 1,4 milliarder kroner billigere end ventet, så pengene er der, asfaltbranchen har kapaciteten og danske virksomheder ønsker en bedre infrastruktur:

- Der er en voksende forståelse hos politikerne for problemerne, fordi alle kan se, at Vejdirektoratets budgetter falder som en sten i 2018. Infrastrukturpakken fra 2009 bidrog til at rette op på vejenes vedligeholdelsesefterslæb, men ikke nok. En rapport fra Transportministeriet har påvist, at der er risiko for med de nuværende bevillinger, at vejene igen begynder at forfalde, og det vil koste op mod 200 millioner kroner ekstra at sikre mod dette efterslæb. Asfaltindustrien er en maskin- og fabrikstung branche, hvor det ikke duer, at maskiner og fabrikker står uanvendt hjem, slutter Anders Hundahl.

Læs mere om Byggeri

20/11 2017
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerNedbrydningNedrivningOmbygningOptimering af arbejdsgangePanelerPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRådgivningRullestilladsSandwichpanelerSokkelrenderSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder