Aktuelle nyheder - Byggeri

Kronprinsen skød håndværkets Olympiske Lege  i gang

Kronprinsen skød håndværkets Olympiske Lege i gang

Konkurrencerne om at blive Danmarks bedste faglærte lærlinge er i fuld gang i Fredericia Messecenter. Der bores hamres og saves, og lørdag kåres de 45 danmarksmestre

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Fredericia

Det var ingen ringere end Kronprins Frederik, der stod for åbningen af DM i Skills 2023 i Fredericia Messecenter. Flere end 300 deltagere skal i tre dage konkurrere i 45 fag, hvortil der kommer 23 såkaldte demonstrationsfag.

Kronprins Frederik sagde blandt andet i sin åbningstale, at han havde bemærket, at farverne på Skills logo er de samme farver som de olympiske ringe, og at Skills er en form for håndværkets Olympiske Lege.

Kronprinsen citerede grundlæggeren af De Olympiske Lege for at have understreget tre ting:
- Excellent, Respect og Friendship. Du skal yde det bedste, du kan, når du deltager i konkurrencen. Du skal respektere reglerne. Og du skal være en god kammerat…

Inspiration
Efter åbningen gik kronprinsen rundt og besøgte en række at de konkurrencestande, som er fordelt ud over hele messecenteret. Det er tydeligt, at de unge deltagere viser en stolthed ved deres fag og præsenterer det på bedste vis. En stolthed, som alle håndværkere drømmer om kunne være taget kendetegnende for den danske byggebranche.

Tusindvis af skolelever besøger Skills, hvor der er gratis adgang, og det er ikke mindst håbet i byggebranchen, at nogle bliver inspireret til at vælge en erhvervsuddannelse.

Læs mere om Byggeri

3/2 2023