Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Legende skole på vej i Haderslev

Legende skole på vej i Haderslev

Den kommende Sønder Otting Skole bliver et børneunivers bygget i træ med plads til 500 børn

Del artiklen på

Haderslev udvikler sig mod sydvest, hvor flere store udstykninger i de kommende år vil skabe grundlag for den kommende Sønder Otting Skole. Skolen skal have plads til 500 børn fra 0. til 6. klasse samt SFO og vil blive omkranset af en såkaldt kredsløbssti. Kommunens vision er at skabe en legende skole, der passer til det 21. århundredes læringskompetencer, der gør op med den læring, som vi kender, og fokuserer på bl.a. innovation, kommunikation og samarbejde - de såkaldte 21st century skills.

Haderslev Kommune ønsker at skabe en legende skole, der er gentænkt helt fra bunden. Det har Arkitema taget meget konkret og har løst opgaven ved at tilrettelægge udviklingen af de fysiske rammer som et spil. I den kommende tid skal kommunen og arkitekterne derfor i fællesskab skabe skolens rammer på en spilleplade med rumskabende designelementer som 'spillebrikker'. Nærmest som de børn, der skal gå på skolen spiller spil og skaber universer på deres computere.

Dommerne siger bl.a.:

- Forslaget er bygget op ud fra ambitionen om både at anvise en nytænkende fysisk ramme om fremtidens skoleundervisning samt at skabe mulighed for at etablere og integrere en dialogbaseret programmeringsproces som grundlag for udformningen af det endelige projekt. Forslaget fremstår både visionært og ambitiøst samt indlevet og respektfuldt i forhold til opgavens karakter samt konkurrenceprogrammets krav, ønsker og visioner.

Ord, der glæder Pernille Svendsen, forretningsområdechef i Arkitema:

- Vi er naturligvis meget glade og stolte, og vi glæder os meget til at komme i gang. Vi har gennem opgaven fået muligheder for at skabe et reelt innovativt skolebyggeri, som vi selv har meget høje forventninger til. Haderslev Kommune har en utrolig visionær tilgang til byggeriet, og vi har med vores forslag prøvet at indfri de visioner på bedste vis. Vi har skabt et åbent oplæg, som vi nu skal bringe til live gennem et tæt samarbejde med kommunens folk, så processen er kun lige gået i gang og vi glæder os til at være med til at skabe rammer, der passer til fremtidens undervisning.

Internationale ambitioner
Haderslev Kommune er meget visionær omkring kommuneskolernes indretning, hvor der er blevet hentet inspiration fra bl.a. New Zealands fagligt stærkt kodede og åbent inkluderende læringsmiljøer, ligesom der er fokus på forskningsarbejder omkring Innovative Learning Environments. Noget af dette arbejde udspringer også af skolereformen og de nye tendenser, der ligger heri, som også har haft betydning for tilblivelsen af programmet for den nye skole. Derfor peger evalueringen også på, at Arkitemas projekt har potentiale for at skabe et undervisningsmiljø af en betydning, som vil vække både national og international opmærksomhed og interesse.

Både socialt, økonomisk og miljømæssigt scorer projektet højt på bæredygtighed. Ved at bygge i træ bliver Sønder Otting Skole en af de første skoler opført i træ i Danmark, hvilket - sammen med flere passive tiltag - gør at skolen vil få et meget lavt CO2-aftryk. Dette har Arkitema allerede erfaring med gennem træprojekter i Norge og Sverige.

- Ved at bygge skolen primært i træ kommer vi til at få et flot og let arkitektonisk udtryk, der endda er meget bæredygtigt. Samtidig har træet nogle gode egenskaber, der gør, at vi får nogle rigtig gode muligheder for at skabe et læringsunivers, der uden tvivl vil komme til at gøre en forskel for alle de mennesker, der i de næste mange årtier kommer til at bruge skolen og faciliteterne omkring den, fortæller Pernille Svendsen.

Haderslev Kommune har afsat 123 mio. kroner til byggeriet af den nye skole, der skal bygges i den sydlige del af Haderslev mellem Erlev Bjerge og Gammel Hørregårdsvej. Skolen skal rumme Sønder Otting Skoles børne- og juniorunivers og bliver hjemsted for omkring 500 elever og 65 medarbejdere.

Arkitema bliver totalrådgiver på projektet, der har Sloth-Møller som underrådgiver. Med Sønder Otting Skole tegner virksomheden lige nu på flere skoler i træ i Danmark, Norge og Sverige.

-kj

Læs mere om Byggeri

11/12 2017
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningOptimering af arbejdsgangePavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSokkelrenderSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder