left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Malerne er kommet godt gennem coronakrisen

Malerne er kommet godt gennem coronakrisen

Ifølge Danske Malermestre seneste konjunktur analyse er det gået langt bedre end ventet, og det skyldes ikke mindst øget aktivitet i kommunerne

Del artiklen på

Af Dan Bjerring

Danske Malermestres direktør Ole Draborg fortæller til BygTek, at det er gået okay med aktivitetsniveauet i malerbranchen under coronaens hærgen:

- Det er selvfølgelig ikke fantastisk, men det har ikke været så slemt endda. Det er nok ikke den store overraskelse, selv om vi var lidt bekymrede, da samfundet blev lukket ned, og coronakrisen eksploderede mellem hænderne på os. Der var vi lidt bange på malerfagets vegne, men politikernes initiativer har holdt gang i byggeriet, og det har vi nydt godt af, siger han til BygTek.

Status quo
Ole Draborg siger videre, at forventningerne til efterårets ikke er så positive:

- Medlemmerne forventer mere eller mindre status quo i forhold til sidste år, men det er vel også i sig selv lidt positivt. Så vi har ingen grund til at klage. Andre har det værre end os. Når man ser på ordrebeholdningen hos vores medlemmer, ser det ganske pænt ud. De politiske initiativer har uden tvivl haft deres positive virkning, og vi kan se, når vi kigger på de enkelte elementer, at der har været god vækst for malerfaget i institutioner og kommuner, hvor i mod der har været vigende aktivitet i det private erhvervsliv. Vi kan altså se, at det har haft en positiv effekt, at kommunerne fremskyndede deres aktiviteter. Det kan vi læse i tallene, og det har holdt hånden under branchen, siger Danske Malermestres direktør.

Kan gå lidt for stærkt
Til gengæld må Ole Draborg erkende, at branchen står i en ekstraordinær situation, hvor det kniber med ordrebeholdningen i den private sektor:

- Men det kan skyldes, at virksomhederne har tøvet og udskudt aktiviteter for at ’vente og se’. Vi har faktisk medlemmer, der er bange for, at det kan komme til at gå lidt for stærkt i den kommende tid, fordi der er ting, der er blevet udskudt, men den generelle forventning er afdæmpet, siger han til BygTek.

Sygefravær ikke steget efter coronaen
Danske malermestre har i forbindelse med deres konjunkturanalyser ofte haft en række tillægsspørgsmål om et aktuelt emne. Denne gang er der blandt andet spurgt ind til sygefraværet.

Ole Draborg kan konstatere, at sygefraværet IKKE er steget under krisen, og at nogle malermestre ligefrem taler om faldende sygefravær:

- Det sidste kan dels skyldes øget fokus på hygiejne med at vaske hænder og afspritte, og dels at de ansatte er blevet hjemme, hvis de følte sig lidt sløje, og dermed ikke har smittet kollegerne på arbejdspladsen. Skrækscenariet var jo ellers, at flere medarbejdere på grund af coronaen ville blive hjemme, og sygefraværet dermed ville stige. Nogle medlemmer oplever stigende sygefravær, andre oplever faldende sygefravær, men for langt hovedparten er der ingen ændringer at spore. Så frygten for, at coronakrisen skulle føre til, at malesvende i stort omfang blev hjemme, er gjort til skamme, siger Ole Draborg.

Læs mere om Byggeri

6/8 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.