isover
scroll
Markant fremgang for Altan.dkAdministrerende direktør i Altan.dk, Casper Gorm Knudsen, ærgrer sig over, at det skal være så vanskeligt at få byggetilladelser til altaner igennem i især det københavnske.

Markant fremgang for Altan.dk

Regnskabet for Altan.dk i 2019/20 er historien om en virksomhed med fremgang på alle fronter, idet man efter høj vækst har opnået et årsresultat, der er næsten tredoblet til 9,3 mio. kr. fra det foregående år

Den høje vækst betyder, at Altan.dk er godt på vej mod at opfylde virksomhedens 2025-plan om en omsætning på en halv milliard kroner. Omsætningen var i seneste regnskabsår på 277 mio. kr.

På ét område er Altan.dk dog løbet ind i modvind. Problemer med at få byggetilladelser til nye altaner betyder, at man har måtte sætte flere ansatte på nedsat tid.

- Vores fremgang i resultatet de seneste år skyldes både, at vi har forbedret vores effektivitet ude på de enkelte altanopgaver, og at vi har været bedre til at prissætte de enkelte ordrer. Derudover har vi også fået mere styr på vores processer på elevatorer, som derfor giver et højere overskud, siger adm. direktør Casper Gorm Knudsen.

Altan.dk har over 20 års erfaring indenfor levering og etablering af elevatorer og altaner til eksisterende etageejendomme, og selskabet monterer årligt over 3000 altaner og ca. 25 elevatorer i Danmark. I 2016 blev virksomheden etableret på det svenske marked.

København bidrager mest
Casper Gorm Knudsen fortæller, at altaner i København fortsat udgør den største del af indtjeningen, men Aarhus og Aalborg er dog også på vej op.

- Det gik fint med opfyldelsen af vores delmål i 2025-planen, hvor vi ønsker at opnå en omsætning på en halv milliard kroner. Vi var på rette vej i alle afdelinger, indtil vi ramte muren i form af manglende byggetilladelser. Det har ramt vores omsætning, og vi er blevet tvunget til at sende folk hjem. Vi har lavet en arbejdsfordeling, således at alle i de administrative afdelinger kun arbejder, hvad der svarer til tre dage om ugen, siger Casper Gorm Knudsen og tilføjer, at man ellers havde skruet op for antallet af ansatte indenfor salg og projektering for at kunne udfylde selskabets vækstmål.

- Jeg ser alligevel lyst på fremtiden og det kommende år. Vi tjener penge på alle byggesager, men problemet er, at vi ikke kommer til at lave så meget, og det vil koste på bundlinjen, da vi har de samme faste omkostninger, siger direktøren, der håber, at det løsnes op omkring byggetilladelser her til foråret.

Vokser i Sverige
Altan.dk vokser også i Sverige, hvor man har den procentuelle højeste vækst, efter selskabet etablerede en afdeling i Göteborg, hvor Altan.dk også åbner showroom og café i april i år. Sverige har allerede nu nået sit mål for 2021, så resten er blot en ekstra bonus. Altan.dk startede i Malmø, men for at nå en større kundegruppe, har virksomheden også åbnet en afdeling i Göteborg. Selskabet vil senere åbne en afdeling i Stockholm.

- Elevatorer og vores svenske del af forretningen har ikke givet overskud i dette regnskabsår, men vi forventer, at det bliver selvbærende fra 2022. Der er også stor interesse for elevatorer, da folk er mere vant til at have dem i deres ejendomme, siger Casper Gorm Knudsen, der understreger, at det ikke er lettere at få byggetilladelse til altaner i Sverige end i Danmark, men at svenskerne er mere skarpe på, hvad man må og ikke må.

I alt beskæftiger selskabet ca. 150 medarbejdere fordelt på administrative medarbejdere og montører i altan- og elevatorafdelingen i både Danmark og Sverige. I Danmark har Altan.dk hovedkontor i Sorø og afdelinger i hhv. Aarhus og i København.

-los


17/3 2021