Aktuelle nyheder - Byggeri

Niels Bohr Bygning er født med lang række grundlæggende problemer

Niels Bohr Bygning er født med lang række grundlæggende problemer

Transportministeren kalder forløbet af byggeriet af Niels Bohr Bygningen for helt uacceptabelt

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Venstres finansordfører Troels Lund Poulsen har spurgt transportminister Trine Bramsen om hun kan forstå, hvorfor Københavns Universitet og andre universiteter er skeptiske og meget bekymrede for statens bygherrevaretagelse under Transportministeriet.

Han henviser til, at Københavns Universitet på Niels Bohr-bygningen allerede 13 gange har fået udsat tidspunktet for færdiggørelse, og at både Københavns Universitet og andre universiteter igen og igen oplever mangelfulde og forsinkede byggerier

Helt uacceptabelt
Trine Bramsen erklærer sig enig i, at forløbet om byggeriet af Niels Bohr Bygningen har været ’helt uacceptabelt’:

- Det er i sagens natur dybt utilfredsstillende, og jeg forstår udmærket, at både Folketinget, pressen, Rigsrevisionen og den brede offentlighed viser interesse og stiller kritiske spørgsmål til byggeriet. For at sikre, at lignende forløb ikke gentager sig, er der gennemført en række forskellige ændringer af bygherrefunktionen i Bygningsstyrelsen. Der er gennemført en gennemgribende handlingsplan, som har styrket Bygningsstyrelsens projektstyring og gennemførelse, oplyser ministeren.

Budgetterings- og styringsmekanisme
Desuden har Bygningsstyrelsen siden 2018 anvendt principperne i ’Ny Anlægsbudgettering’ på alle nye byggerier.

Det er en budgetterings- og styringsmekanisme, som er udviklet i forbindelse med større infrastrukturprojekter:

- Det indebærer en systematisk tilgang til at afsætte reserver og gennemføre uvildige granskninger af projekter. Endelig udbyder Bygningsstyrelsen i dag opgaverne på en måde, hvor der er langt bedre muligheder for at styre leverandørerne, fortsætter transportministeren.

Har stadig konsekvenser
Hun slår fast, at byggeriet af Niels Bohr Bygningen er et projekt, der er ’født med en lang række grundlæggende problemer’, som har haft og stadig har konsekvenser for færdiggørelsen af byggeriet:

- Niels Bohr Byggeriet blev i lighed med en række andre større universitetsbyggerier igangsat for op mod 10 år siden, og det er i sagens natur vanskeligt at rette op på de projekter med bagudrettende virkning. For at sikre, at disse problemer er adresseret med de mange tiltag og ændringer vil der derfor, når byggeriet står færdigt, blive iværksat en analyse i regi af Transportministeriet, oplyser Trine Bramsen.

Analysen vil ifølge ministeren også undersøge bygherrens opgavevaretagelse.

Læs mere om Byggeri

28/9 2022
AfskærmningAlu stigerBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriel malingIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSmedejernsporteSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.