scroll
Nyt bæredygtighedscenter skal lære alle omstille sig til en mere bæredygtig verdenFra åbningen var interessen stor, og for enden af lokalet prydes væggene allerede af de første CO2-reducerede projekter.

Nyt bæredygtighedscenter skal lære alle omstille sig til en mere bæredygtig verden

I sidste uge åbnede rådmand fra Aarhus Kommune, Nicolaj Bang (K), JCN Boligs nye bæredygtighedscenter, Hvordan. Det skete i en seance, hvor centerets 20 medvirkende leverandører præsenterede udstillingen

Hvordan skal fremtidens byggeri opføres? Det er et spørgsmål, direktionen hos totalentreprenøren JCN Bolig har hørt mange gange.

I starten af året kom spørgsmålet dog tre gange i træk med få dages mellemrum fra tre store danske investorer.

PKA Pension udfordrede tilmed boligentreprenøren, som med sin specialisering og markedsposition måske også havde en vis forpligtelse til at være med til at vise vejen.

Mange investorer, herunder også PKA Pension, har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen i relation til 'CO2 road map' koblet på Paris-aftalen. Altså, hvor meget CO2-udledningen skal reduceres for at begrænse temperaturstigningen i verden.

Dialogen med investorerne samledes til tanker, samtidig med, at 'JCN Bolig stod foran en transformation fra Orange til Grøn', som virksomhedens adm. direktør, Flemming Rasmussen, udtrykker sig med henvisning til virksomhedens profilfarve.

Det er også en omstilling, som skal foregå i hovederne på alle medarbejderne. Derfor blev beslutningen effektueret i foråret, og centret har været otte måneder undervejs.

- I et samarbejde med 20 leverandører skal alle omstille sig til en mere bæredygtig verden. Og vi skal give investorerne tryghed i maven til, at man godt kan bygge iht. CO2 reduction road map i fremtiden. Også stadigt et trygt byggeri. Det er intet mindre end ambitionen bag Hvordan, supplerer direktøren.

I sidste uge åbnede rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Nicolaj Bang (K), Hvordan ved at klippe båndet.

JCN Bolig, leverandørerne og investorernes nye bæredygtighedscenter i Aarhus. 

- Bæredygtighedscentret viser, hvordan man omsætter Verdensmål til Hverdagsmål. Det er nemlig den reelle aktuelle udfordring. Beslutningen om reduktion af CO2 er taget. Men hvordan der skal bygges, er først lige begyndt.

- Hvordan bliver et stort aktiv, hvor vi sammen med rådgivere og leverandører vil vise kunder og investorer, at man godt kan bygge med et stærkt reduceret CO2-aftryk. At vi kan skabe tryghed med fremtidens CO2-reducerede byggeri, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

-dc

21/11 2023