Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Nyt liv til MineralvandsfabrikkenMineralvandshuset og Mineralvandsfabrikken set fra J.C. Jacobsens Have. Rendering: Bloomimages.

Nyt liv til Mineralvandsfabrikken

Dorte Mandrup står bag et nyt projekt i Carlsberg Byen, der skal transformere en fredet bygning fra gammelt tapperi til bl.a. boliger, kontorpladser og butiksarealer

Del artiklen på

Fra begyndelsen af 1900-tallet var det her, at J.C. Jacobsens sodavand blev produceret, tappet og lagret i Carlsberg Byen. Sidenhen blev selv samme bygning til et kulturelt samlingspunkt som dansehal. I dag bærer Mineralvandsfabrikken præg af godt 80 års intenst brug, men står stadig som et flot symbol på den tid, den blev opført i. Bygningen ligger med den fredede park, J.C. Jacobsens Have, med de karakteristiske Hængende Haver som baghave.
 
Nu bliver den fredede bygning, Mineralvandsfabrikken, transformeret til et omdrejningspunkt i bykvarteret med både detailhandel, kontorpladser og boliger. Dorte Mandrup er arkitekten bag, Hoffman er totalentreprenør på opgaven, og Sweco varetager ingeniøropgaven. Centralt for den gennemgribende transformation bliver at bevare den kvalitet og kulturarv, der ligger i Mineralvandsfabrikken, som i mange af Carlsberg Byens andre gamle bygninger, men i en ny fortolkning.

- Det interessante ved Carlsberg Byen er, at der er blevet lagt stor vægt på kunst og arkitektur, og det er jo ret usædvanligt i et fabriksområde. Når man går en tur i området, går man blandt bygninger, der har en utrolig høj kvalitet og arkitektonisk overskud. Som arkitekt er det et ret fantastisk udgangspunkt og ikke mindst reference, når man skal tilføre noget nyt, siger Dorte Mandrup og fortsætter:
 
- Tag Elefantporten i Carlsberg Byen. Den er et eksempel på noget, der ikke nødvendigvis har en praktisk funktion. Den er der fordi, den er smuk og tilfører en æstetisk kvalitet. I den nye bygning, vi har tegnet, har vi arbejdet meget med at behandle alle detaljer med det samme overskud. Vi har forsøgt at tilføje en arkitektonisk rigdom og en generøsitet til bygningerne, der matcher kvarteret. Og det er vel at mærke en generøsitet, som ikke nødvendigvis er lig med tårnhøje budgetter, men som skabes ved at være ekstra omhyggelig i sin tilgang.

Med sans for historie
Netop transformationer af fredede bygninger er en type opgave, som Dorte Mandrup har lavet rigtig mange af i sin karriere, og som interesserer hende på en helt særlig måde:
 
- Det er altid interessant at arbejde med at transformere noget eksisterende. Arbejdet er forbundet med en masse benspænd, som gør, at man er tvunget til at tænke utraditionelt for at finde de potentialer, der skaber de succesfulde løsninger. Det er ofte ganske krævende at finde den rigtige vej, som gør, at vi kan tilføre noget nyt og samtidig respektere og bevare det gamle og unikke, siger Dorte Mandrup.
 
Hos bygherrerne i Carlsberg Byen var det Dorte Mandrups forståelse for historie og tegnestuens evne til at fremhæve den, der fik valget til at falde på hende:
 
- Historien og den industrielle arkitektur er en af områdets store kvaliteter, og Mineralvandshuset og Mineralvandsfabrikken ligger omgivet af fredede, smukke bygninger. Derfor var det vigtigt for os at entrere med en tegnestue, der forstod denne opgave, og det mærkede vi hurtigt, at Dorte Mandrup gjorde. Jeg er meget stolt over det resultat, vi er nået frem til, hvor arkitekterne med kreativitet, historisk forståelse og kærlighed til området har skabt en særdeles flot bygning med fantastiske lejligheder i både den nye og den fredede bygning, siger adm. direktør i Carlsberg Byen, Jens Nyhus.
 
Dorte Mandrup skal både stå for at transformere den nuværende Mineralvandsfabrik samt opføre en ny bygning, Mineralvandshuset, i forlængelse af Mineralvandsfabrikken. I alt bliver der skabt 5540 m2 kontorplads, 4455 m2 butiksareal og i alt 50 nye boliger.
 
Der er indgået en totalentreprise med entreprenøren Hoffmann på begge bygninger. Både den nye bygning og den transformerede Mineralvandsfabrik forventes at stå færdigt i sommeren 2020. Boligerne i Mineralvandshuset sættes til salg den 17. juni og i Mineralvandsfabrikken den 16. september.

-kj

Læs mere om Byggeri

15/6 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder