left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Nyt rekreativt område er åbnet i KøbenhavnDer er bl.a. udsigt til Amager Strandpark, mod København og til Øresundsbron fra det nu tilgængelige Prøvestenen Syd.

Nyt rekreativt område er åbnet i København

Fra i dag kan cyklister og gående i en midlertidig periode besøge det grønne areal på den sydlige del af Prøvestenen. Projektet er et samarbejde mellem Prøvestenens Natur- og Fritidsforening og By & Havn

Del artiklen på

Kultur - Natur

Prøvestenens sydlige del var oprindeligt forberedt til bl.a. lystbådehavn og har indtil nu været anvendt til forskellige drifts- og byggeopgaver for By & Havn, som ejer området. By & Havn vil fortsat benytte en del af området, men den sydligste del bliver nu åbnet for rekreative formål.

Det er et område på ca. 7 hektarer, som besøgende kan gå på opdagelse i. Det svarer til ca. halvdelen af Kongens Have eller lidt mere end Ørstedsparkens areal.

- Det glæder mig, at københavnere får et ekstra åndehul i byen, så vi kan få endnu mere glæde af naturen. Det er yderst vigtigt, at vi bevarer de grønne områder, der er tilbage i byen, da de har en positiv indvirkning på både vores livskvalitet og på klimaforandringerne, siger kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde.

Vil arrangere naturvandringer
Prøvestens Natur- og Fritidsforening er en forening under Amager Øst Lokaludvalg, som længe har arbejdet for at få gjort Prøvestenen offentlig tilgængeligt. Foreningen har i den kommende periode påtaget sig at stå for driften af arealet og ønsker desuden at arrangere mindre begivenheder i området, som f.eks. naturvandringer.

- Vi fik en henvendelse fra Amager Øst Lokaludvalg, om vi ikke ville se på mulighederne for at åbne området. Det har vi lyttet til, og fra begyndelsen af august har vi valgt at åbne området for københavnerne i en midlertidig periode, der foreløbig rækker sæsonen ud. Derefter vil vi evaluere forsøget, forklarer projektchef i By & Havn, Per Schulze.

Han fortsætter:

- Her er skøn natur, flotte udsigter over både vandet og København og mulighed for dejlige gåture på stierne langs krattet. Vores håb er, at Københavnerne tager godt imod området, nyder mulighederne og husker at tage deres skrald med, når de tager hjem igen.

Formand for Prøvestenens Natur- og Fritidsforening, Frank Lambert, tilføjer:

- Der er rigtigt mange i byen, som dyrker friluftsliv, men ikke kan finde plads på bl.a. Amager Strandpark, og de bliver glade for et ekstra sted at udfolde sig. Der har været et kapacitetsproblem i mange år, og nu tager vi et lille skridt for at løse det stigende behov, i en by der vokser. For at vi kan få lov at holde området åbent, skal vi allesammen passe godt på det. Specielt er det vigtigt ikke at efterlade sig spor i form af affald. Det kalder vi sporløs færden. Derfor har vi opstillet et stativ med skraldeposer, så man kan tage en pose med sig ind i området og aflevere den fyldte pose i containeren, når man forlader området. Tag lidt ekstra skrald med ud, hvis du møder noget på din vej, opfordrer han.

Artiklen fortsætter under billedet...
Der er sti hele vejen rundt på området, der ca. er på størrelse med en halv Kongens Have.

Prøvestenens historie
År 1700: Både den engelske, hollandske og svenske flåde bomber København fra søsiden. Det er startskuddet til etableringen af en række søforter ud for København.
1713: Man sænker en flydedok med navnet Prøvestenen til brug som søbatteri. Det bliver nedlagt igen i 1767. Et nyt søfort fungerer fra 1802 til 1828.
1859: Et fort, som er et af Danmarks første betonbyggerier, bliver opført. Det fungerer frem til 1922. Fortet eksisterer stadig, men det ligger gemt på Prøvestenens industriområde i nord.
1934 og frem: Prøvestenen omdannes til primært at rumme et større kompleks af tankanlæg. Prøvestenen vokser ved jordopfyldning med affaldsjord og byggeaffald. Tankanlæggene giver området kaldenavnet Benzinøen. Oliekrisen i 70'erne og øget produktion af olie i Nordsøen betyder, at ledige arealer bruges til opbevaring af tørbulk, bl.a. sten og grus. I de dybe havnebassiner losser skibe tørbulken af, og lastbiler i stort tal kører ud til byggepladserne i København.

Prøvestenen Syd blev etableret ved jordopfyld samtidig med etableringen af Amager Strandpark. Her var der planer om at etablere en stor lystbådehavn. Planerne blev imidlertid skrinlagt, som følge af finanskrisen. En støjvold mellem industriområdet og Prøvestenen Syd blev etableret og siden er arealet anvendt til forskellige formål af By & Havn, som ejer arealet.

-los
Læs mere om Byggeri

7/8 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.