Aktuelle nyheder - Byggeri

Rambøll giver en halv million kroner til bedste forskning i mental sundhed i byerne

Rambøll giver en halv million kroner til bedste forskning i mental sundhed i byerne

Flemming Bligaard Prisen på en halv million kroner går i år til en forsker i den tidlige karriere, hvis arbejde udgør et ekstraordinært bidrag til mental sundhed i byerne. Det er tid til at sende ansøgninger ind

Del artiklen på

 

Samfund, der er gode at leve i, kræver mentalt sunde indbyggere, der kan udfolde deres evner og bidrage til samfundet, håndtere dagligdagens udfordringer og stress, og indgå i fællesskaber med andre mennesker. Menneskers mentale sundhed og livskvalitet er med andre ord centralt for byernes succes og går hånd i hånd med at værne om naturen og miljøet og afbøde klimaændringer. 

Rambøll Fondens årlige Flemming Bligaard Pris på en halv million kroner går derfor i år til en fremragende forsker i den tidlige karriere, hvis arbejde udgør et ekstraordinært bidrag til bæredygtig udvikling inden for temaet ”Mental sundhed i byerne”. Rambøll Fonden har nu åbnet op for ansøgninger til prisen.  

- Mental sundhed er et usynligt og ofte overset aspekt i udviklingen af verdens byer. Det er afgørende, at vi sætter mere fokus på, hvordan vi kan fremme den mentale sundhed, når vi udvikler verdens voksende byer, så byerne kan udvikle sig bæredygtigt og opfylde behov hos både mennesker, natur og lokalsamfund,” siger Søren Staugaard Nielsen, administrerende direktør for Rambøll Fonden:

- Med Flemming Bligaard Prisen ønsker vi derfor i år at bidrage til at accelerere forskning inden for dette vigtige felt ved at støtte en talentfuld forsker på området.

Udfordringen med mental sundhed i byerne er kompleks, så forskere i deres tidlige karriere fra et bredt spektrum af fagdiscipliner og baggrunde såsom arkitekt- og ingeniørfaget, sociologi, psykologi, folkesundhed, bydesign og byplanlægning, opfordres til at ansøge om prisen. De tilsigtede forskningsresultater skal have potentialet til at være replicerbare, mulige at skalere og anvendelige i forskellige bymiljøer. 

Ansøgningsfristen er 10. oktober 2022, og interesserede kan læse yderligere om kriterierne og, hvordan der søges på Rambøll Fondens hjemmeside. 

-ms

Læs mere om Byggeri

28/6 2022
AfskærmningAlu stigerBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriel malingIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSmedejernsporteSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.