Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Sådan er reglerne for snerydningReglerne for snerydning for virksomheder er en del skrappere end dem, der gælder for privatpersoner.

Sådan er reglerne for snerydning

Den danske vinter byder lige nu på snevejr, og som bolig- eller virksomhedsejer er du forpligtet til at rydde og salte på din grund. Men hvilke regler gælder der egentlig? Få svaret her

Kulden har bidt sig fast og sneen daler ned, og det betyder, at det er tid til at finde sneskovlen og vejsaltet frem fra gemmerne. Som boligejer og virksomhedsejer er du nemlig ifølge loven forpligtet til at følge en række regler for snerydning. Ellers risikerer du at skulle af med en bøde eller i værste fald betale en erstatning, hvis nogen kommer til skade på din grund.

- Reglerne er indrettet sådan, at alle grundejere skal rydde sne på fortove og trapper, som grænser op til offentlig vej snarest efter sneen er faldet. Det vil sige, at områderne skal være ryddet for sne og saltet mellem klokken syv og klokken 22 mandag til lørdag. Om søndagen kan du sove en time længere, for her skal der være ryddet mellem klokken otte og klokken 22, siger arbejdsmiljøchef i Dansk Byggeri, Mette Møller Nielsen

Skrappere regler for virksomheder
Reglerne for snerydning for virksomheder er en del skrappere end dem, der gælder for privatpersoner. Ifølge loven er arbejdsgiveren forpligtet til at rydde sne og salte, så de ansatte kan færdes sikkert på de steder, som de bruger i forbindelse med deres arbejde.

- Reglen for virksomheder gælder uanset, hvornår medarbejderne møder og går hjem. Arbejdsgiverne kan være erstatningsansvarlige, hvis det viser sig, at en medarbejder er kommet til skade, fordi der ikke har været ryddet for sne eller saltet. Derfor er det vigtigt, at man holder ekstra øje med vejrudsigten i vintermånederne, så snevejret ikke kommer bag på en, siger Mette Møller Nielsen.

-jhn

Læs mere om Byggeri

14/1 2016

Afretning

Akustik

Akustikloft

Akustikvæg

Alu stiger

Badeværelser

Betonelementer

Bilinventar

Brandpartier

Brandstiger

Bygningsafsætning

Bygningsrenovering

Diamantskæring/ -boring

Fakturering

Foldevægge

Fundamenter

Gipsplader

Glasvægge

Grøn energi

Hurtig porte

Højtruksspuler

Industriporte

Jordvarme

Kabelkanaler

Kunstgræs

Lagerstyring

Lameller

Landinspektør

Lastbiler

Limtræ

Lofter

Lydvægge

Maling

Maskinstyring

Momsregnskab

Multistiger

Nedbrydning

Paneler

Perforerede paneler

Portautomatik

Porte

Projektstyring

Rådgivning

Rullestillads

Sandwichpaneler

Sanitet/vakuum

Saxlift

Skruefundamenter

Skure og moduler

Split varmepumpe

Stålåse

Stålkonstruktioner

Stålprofiler

Stiger

Stilladser

Stuk

Søjler

Tapet

Teleskopstiger

Tilbudsgivning

Toilet

Transport

Trappestiger

Trinlydsdæmpning

Træ

Træbeton

Træbroer

Vådrum

Varebiler

Varmepumper

Vægge

Vægstiger

Wienerstiger

Tilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder