LCA
bygma
scroll
SBi-anvisninger skal nå længere udSamarbejdet er trådt i kraft i begyndelsen af 2024 og handler i første omgang om produktion og distribution de fysiske bøger som nu kan købes via Akademisk forlag.

SBi-anvisninger skal nå længere ud

Nyt strategisk partnerskab mellem Build og Akademisk Forlag skal styrke kvaliteten i byggebranchen gennem bedre adgang til byggeriets SBi-anvisninger, som beskriver god byggepraksis ud fra forsknings- og erfaringsbaseret viden

SBi-anvisninger har eksisteret i 75 år og skal nu i samarbejde med Akademisk Forlag styrke distributionen af god byggepraksis til byggeriets virksomheder, uddannelser, myndigheder og gør-det-selv-entusiaster.

SBi-anvisninger bliver udviklet af Build, institut for byggeri, by og miljø på Aalborg Universitet og bygger derfor på et neutralt grundlag af forsknings- og erfaringsbaseret viden.

- Anvisningerne er en grundsten i den danske byggebranche. En helt ny undersøgelse fra Teknologisk Institut, DTU og AAU viser, at SBi-anvisninger er den mest kendte og anvendte kilde for byggeteknisk viden på niveau med Bygningsreglementet.

- Omvendt viser vores egne data, at anvisningerne bør komme endnu længere ud i branchen, hvis vi virkelig ønsker at højne kvaliteten i byggeriet.

- Derfor begynder vi på strategiske samarbejder med partnere, som kan hjælpe anvisningerne med netop det, siger Kristoffer Soelberg, leder af Innovation og Impact på Build – Institut for Byggeri, By og Miljø.

Akademisk Forlag har siden 1962 udgivet fag- og lærebøger til professionelle og undervisere og studerende.

Akademisk Forlag er en del af Lindhardt og Ringhof Uddannelse, der også huser Alinea, Praxis, Moxis, som er frontløbere på inden for distribution af undervisningsmaterialer og som online læringsplatforme.

- Vi glæder os til at byde Build og SBi-anvisningerne velkommen til Akademisk Forlag, siger Vibeke Nørgaard, forlagschef på Akademisk Forlag.

- Det vil udvide forlagets portefølje inden for det byggetekniske, hvor vi I første omgang skal forbedre hele produktionen og distributionen af de fysiske SBi-anvisninger.

- Vi forventer derved at kunne tilbyde både kunder og forhandlere en bedre service og at få bredt SBi-anvisninger endnu længere i samarbejde med Build, siger hun.

4/3 2024