Aktuelle nyheder - Byggeri

SKATTEBOMBE: Dækningsafgift kan stige 500-1000 procentTidligere erhvervsminister Rasmus Jarlov (C)

SKATTEBOMBE: Dækningsafgift kan stige 500-1000 procent

Skatteministeren vil IKKE afkræfte, at dækningsafgiften for visse virksomheder kan blive fem – eller tidoblet næste år

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

De Konservatives skatteordfører og tidligere erhvervsminister Rasmus Jarlov har bedt skatteminister Morten Bødskov oplyse, om han kan bekræfte, at det ’ikke er umuligt, at få uheldige virksomheder vil opleve, at deres betaling af dækningsafgift bliver fem- eller ti-doblet fra 2021 til 2022.

Han henviser til, at det er aftalt at ændre beskatningsgrundlaget for dækningsafgiften fra forskelsværdi til grundværdi, og det øger sandsynligheden for, at enkelte virksomheder vil opleve drastisk forandrede dækningsafgifter.

Ingen skatterabat
Morten Bødskov bekræfter, at der i den oprindelige boligaftale fra 2017 ikke indgik skatterabat for virksomhedernes betaling af dækningsafgift ved overgangen til nye vurderinger:

- Dermed var der i princippet ingen grænse for, hvor meget den enkelte virksomhed kunne stige i dækningsafgift ved overgangen til nye vurderinger, men det var dog begrænset af, at beskatningsgrundlaget for dækningsafgiften (forskelsværdi) forblev uændret - omend opdateret efter de nye vurderinger, oplyser ministeren.

Frivilligt at kræve dækningsafgift
Samtidig understreger han, at det er frivilligt for kommunerne at opkræve dækningsafgift fra erhvervsejendomme, og kun 37 kommuner af de 98 kommuner opkræver den i 2021.

Cirka 40 procent af provenuet opkræves i Københavns Kommune. I perioden 2014-2021 har 31 kommuner nedsat dækningsafgiften for erhvervsejendomme, og ni kommuner har helt afskaffet den.

Med boligskatteforliget fra 2017 er der taget politisk stilling til, at dækningsafgiften ikke skal være omfattet af en skatterabat:

Slår fuldt igennem
- Dækningsafgiften slår dermed fuldt igennem, når de nye vurderinger udsendes… Med ændringen af beskatningsgrundlaget fra forskelsværdi (forskellen mellem ejendomsværdien og grundværdien) til grundværdi vil der være tilfælde, hvor dækningsafgiftsbetalingen vil kunne stige væsentligt. Det gælder i de tilfælde, hvor det nuværende beskatningsgrundlag – forskelsværdien - er relativt lavt, og det nye beskatningsgrundlag (grundværdien) er relativt højt. Skatteministeriet kan på den baggrund ikke udelukke, at dækningsafgiften vil kunne ændre sig betydeligt for nogle virksomheder oplyser skatteministeren.


Frem til 2028 gælder det fortsat, at kommunerne kan sætte dækningsafgiften ned, men ikke op, samt at kommunerne ikke kan indføre dækningsafgift.

Læs mere om Byggeri

18/10 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.