left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Snedkerprisen går til KongehallenArkitekt Kasper Lyneborg, CNC ekspert & Maskinsnedkermester Niels Henning Bystrup og direktør i Sagnlandet Lejre Lars, Holten. Foto: Sagnlandet Lejre/fotograf Ole Malling.

Snedkerprisen går til Kongehallen

Kongehallen i Sagnlandet Lejre er tredje modtager af Snedkerprisen på 150.000 kr. Prisen gives for det imponerende håndværk, der er gået ind i forarbejdningen af over 1000 tons dansk egetræ

Del artiklen på

Tredje modtager af Snedkerprisen får alle besøgende til at snappe efter vejret. Historiens vingesus er fanget og udtrykt gennem mere end 1000 tons dansk egetræ. Højteknologiske maskiner har arbejdet sammen med traditionelt værktøj og specialiserede håndværkere. Sagnlandet Lejre har bogstaveligt talt lagt alen til de store oplevelser, som de mange besøgende kommer til Sagnlandet for at få.

Nu har Københavns Snedkerlaug valgt at præmiere det fine og komplekse håndværk, der kan opleves i Kongehallen:

- I den nye kongehal, som er den værdige modtager af Snedkerprisen 2020, er vikingernes imponerende træskærerarbejde vakt til live med en blanding af CNC-teknik og traditionelt træskærerarbejde. Fortidens udsmykning er gjort mulig med nutidens omkostningsniveau, kongernes hal er vakt til live – og resultatet gør snedkerhåndværket ære, lyder det bl.a. i Københavns Snedkerlaugs motivering for prisen.

Kongehallen fortæller historier om levevis, magt og æstetik i vikingetiden og trækker håndværksmæssige tråde gennem tiden:

- Gennem vores arkæologiske research og stærke samarbejde med nutidens dygtigste håndværkere, skovbrugere og arkitekter har vi fået ny forståelse og enorm respekt for de ukendte tømrere, snedkere og billedskærere, der i 700-tallet udtænkte, skabte og udsmykkede den oprindelige kongehal, fortæller Lars Holten, der er direktør for Sagnlandet Lejre.
 
Kongehallen har tidligere på året også modtaget Amalienborgprisen og Amalienborgmedaljen.

-kj

Læs mere om Byggeri

14/8 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.