Aktuelle nyheder - Byggeri

Undgå fugtproblemer ved isolering indvendigtI forsøget undgik man fugt i bjælkeenden ved bevidst at efterlade en kuldebro. Det koster energi, men tillader rumtemperaturen at opvarme bjælkeenden. Derved undgås råd og svamp.

Undgå fugtproblemer ved isolering indvendigt

Mange advarer imod indvendig isolering i ældre bygninger pga. fugtskader og kort levetid for byggematerialerne. Det problem skal bekæmpes af trioen DTU byg, Teknologisk Institut og Cowi

Del artiklen på
Indvendig isolering er især relevant, når en bygnings udvendige arkitektur er for bevaringsværdig til at dække til med udvendig isolering. Men i ældre bygninger kan forkert udført isolering give fugtskader, når der udføres indvendigt.

Det sker når der dannes kondensvand grundet sammenstød mellem den kolde væg og den opvarmede rumluft. Det kan give bl.a. skimmelvækst når kondens lukkes inde i en isolering.

Desuden vil isoleringsopbygningen ofte være skrøbelig, og kan måske ikke tåle søm og skruer.

Mere robuste metoder
Derfor gælder det om, at finde flere robuste metoder til indvendig isolering. Fire metoder som allerede er i brug skal testes i prøvekonstruktioner og i flere fuldskalaforsøg i beboede lejligheder.

GI har støtter projektet med halvdelen af dets budget som i alt er på godt 4 mio. kroner.

-los


Læs mere om Byggeri

4/7 2014