Aktuelle nyheder - Byggeri

Verdens største luksushostel slår dørene op i KøbenhavnArkitekturen er grøn og gylden i mere end en forstand med de grønne væresteder og frodige plantevægge, der præger bygningen både inderst og yderst.

Verdens største luksushostel slår dørene op i København

Et nyt stort luksushostel er netop åbnet tæt på Hovedbanegården i København. Next House Copenhagen, som stedet hedder, vil forene sociale opholdsrum med en bæredygtig arkitektur

Del artiklen på

Falcks tidligere hovedkvarter på Bernstorffsgade tæt på Københavns Hovedbanegård og Tivoli er blevet transformeret til et luksuriøst hostel, der er åbnet under navnet Next House Copenhagen.

Med sine 433 værelser og 1650 sengepladser er der lagt op til, at rigtig mange rejselystne fremover kan tage en overnatning i det, der betegnes som verdens største luksushostel.

Det ambitiøse projekt er en del af Københavns største hotelkæde Arp-Hansen Hotel Group. De har i samarbejde med Kim Utzon Arkitekter og EKJ Rådgivende Ingeniører stået bag den store ombygning. Sammen har de tre parter bygget hoteller i godt 20 år.

Forener luksus og fællesskab
Det nye hostel er en kombination af ombygning af det eksisterende byggeri samt en tredjedel nybyggeri. I forbindelse med behovet for isolering udenpå bygningen opstod der et ønske om, at bygningen skulle patinere på en anden måde, og derfor faldt valget på naturmaterialet messing.

- Messing skifter fra gylden til mere bronzefarvet med tiden, og med disse farvetoner spiller Next House Copenhagen op til sin kobberfarvede genbo SEB Bank, forklarer arkitekt Kim Utzon.

På toppen af bygningen er en taghave med en 360 graders udsigt over København. Her kan de besøgende slå sig ned i loungemøblerne og nyde musikken eller sætte sig i en beplantet krog med en drink. Ligeledes kan gæsterne mødes over madlavning i et fælleskøkkenet på 6. sal, der ligesom tagterrassen har en udsigt over byen.

I loungeområdet ved siden af baren afholdes der ofte events, hvor gæsterne kan mødes på kryds og tværs. Dertil har Next House Copenhagen fire forskellige barer samt et indendørs stadion spredt ud på fællesarealerne.

Plantevægge gavner øjet og atmosfæren
Bæredygtighed og cirkulær økonomi er tænkt ind i hverdagen hos Next House Copenhagen, hvor man f.eks. har særligt fokus på affaldssortering og madspild. Disse principper afspejler sig også i de fysiske rammer for hostellet, der er præget af moderne, miljøvenlige løsninger fra yderst til inderst. Udenpå bygningen er der monteret solceller, som kan levere bæredygtig strøm til gæsterne. Dertil er bygningen beklædt med grønne plantevægge både ud- og indvendigt. Plantevæggene er leveret af Nature Impact, og ifølge Kim Utzon bidrager de med et levende og grønt udtryk.

- Nature Impact levede bedst op til kriterierne om at kunne bevise, at plantevæggene holder over tid. Dette er både mere bæredygtigt og langtidsholdbart, idet væggene kan holde flere sæsoner uden at skulle skiftes, siger han.

Indendørs er der opsat 25 m2 beplantning fordelt på to vægge, hvorigennem luften renses for både CO2 og støvpartikler, samtidig med at støjniveauet reduceres. På den måde bidrager plantevæggene til opretholdelsen af en let og frisk atmosfære på fællesarealerne, samtidig med at rummene udsmykkes med naturlige farver, der stimulerer sanserne.

Grønt og gyldent i smuk symbiose
Den udendørs plantevæg indeholder andre typer af planter, og den er med sine 150 grønne m2 også med til at sende ilt retur til nærmiljøet gennem fotosyntese.

- Plantevæggene har været indarbejdet i projektet fra starten, da de udgør et spændende supplement til bygningen. De skifter udtryk og farve i løbet af året og udvikler sig løbende i takt med vækstsæsonerne, påpeger Kim Utzon.

Oveni dette har Nature Impact leveret et grønt tag på næsten 1000 m2 til byggeriet, der dermed opnår en endnu grønnere profil. Således er det bl.a. takket være plantevæggene og -taget, at Next House Copenhagen har opnået en DGNB-certificering. Ud over at ilte luften bidrager beplantning på facader og tage også til at holde de urbane temperaturer nede. På den måde gavner de grønne bygningsdele det fysiske miljø i byerne.

-tmk

Læs mere om Byggeri

16/5 2022
AfskærmningAlu stigerBeslagBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriel malingIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSmedejernsporteSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.