Aktuelle nyheder - Byggeri

Vrede underleverandører fik ingen betaling: Muffbyg er gået konkursIndehaver og direktør af Muffbyg, Jakob Muff.

Vrede underleverandører fik ingen betaling: Muffbyg er gået konkurs

120 medarbejdere mister jobbet ved konkursen, der kommer efter længere tids skriverier i pressen om udeblevne udbetalinger, og flere underleverandører står nu til at få en lang næse

Del artiklen på

Entreprenørvirksomheden Muffbyg A/S indgav tidligere på måneden sin konkursbegæring til skifteretten i Esbjerg.

Ud over virksomhedens 120 ansatte står leverandører og underentreprenører også til at lide et tab som konsekvens af konkursen.

- Alle er kede af at skulle væk fra deres job og væk fra virksomheden. Når man er glad for at være et sted, så er det ikke særlig fedt at blive tvunget til at skulle finde et nyt job, siger Kasper Buus Mathiesen, der er tillidsrepræsentant for 3F hos Muffbyg, ifølge Fagbladet.

Konkursen kommer, efter flere af Muffbygs underleverandører har haft standset arbejdet grundet manglende betaling. I flere avisartikler udtalte underleverandørerne overordentlig kritisk om Muffbyg, og det fik direktør, Jakob Muff, til i et længere indlæg på LinkedIn at forsøge at forklare den kedelige situation med, at Muffbyg havde vokset sig for stort og havde svært ved at følge med.

Han understregede, at han var overbevist om, at igangværende byggerier nok skulle blive færdiggjort, og at han forventede fortsat vækst 'blot i et lidt roligere tempo.'

Efter konkursen har flere underleverandører i traditionelle og på sociale medier udtrykt forbitrelse over den økonomiske belastning, som Muffbygs konkurs har pålagt dem, og flere virksomheder er så pressede, at de er i direkte fare for også at måtte dreje nøglen om.

Efter konkursen er blevet en realitet, har Jakob Muff ikke givet meget lyd fra sig, men ifølge JydskeVestkysten har han sat en række ejendomme til salg for 100 millioner kroner. Det er dog ifølge kurator tvivlsomt, at pengene fra et eventuelt salg vil komme kreditorer til gode.

Samtidig har han oprettet et nyt firma, Muffbyg ApS, som han heller ikke ønsker at fortælle ret meget om.

-dc

Læs mere om Byggeri

23/3 2023