Alle vil have egetræsdøre Hos Swedoor lever alle døre op til EU's tømmerforordning, som trådte i kraft i 2013 med målet om at bekæmpe handlen med ulovligt fældet træ.

Alle vil have egetræsdøre

Swedoor oplever en stigende tendens til, at danskerne vælger egetræsdøre til hjemmet. Det kan blandt andet ses ved dørproducentens salg af egetræsdøre i 2022, som er steget med 14 % sammenlignet med året før

Efterspørgslen på døre i egetræ er højere end nogensinde før. Det siger den danske byggematerialeproducent Swedoor, der har oplevet en markant vækst i salget af egetræsdøre:

- Vi kan uden tvivl mærke, at mange danskere har fået øjnene op for naturlige materialer i indretningen, som man især kender fra 70'ernes byggestil. Helt konkret har vi det seneste år oplevet en stor efterspørgsel på vores sortiment af egetræsdøre, hvor der har været en markant vækst, fortæller Hauke Thiessen, som er salgsdirektør hos Swedoor i Danmark. 

- Udover at vi oplever en stor interesse for vores udvalg af egetræsdøre, kan vi også se, at vores egetræsdøre er blandt de produktserier, hvor salget er steget mest. Kigger vi på den samlede udvikling for alle vores egetræsdøre, er salget steget med hele 14 % fra 2021 til 2022, mens salget af egetræsdøre i vores produktserie Superior er steget med 51 %. Det er den produktserie med den største stigning. Derved tegner der sig et helt tydeligt billede af, at egetræsdøre i stigende grad er et populært valg blandt danskerne.

Swedoor råder i dag over fabrikker i hele Norden, som har en samlet produktionskapacitet på mere end 50.000 karme og døre til det skandinaviske marked hver uge. Ifølge salgsdirektøren forventer man, at den høje aktivitet på salget af egetræsdøre fortsætter de kommende måneder.

- Vi glæder os naturligvis over den store efterspørgsel. Der er foreløbigt intet, som tyder på, at interessen vil ophøre. Men hos Swedoor er vi samtidig også meget bevidste om, at egetræ er en truet træsort, hvilket gør det utroligt vigtigt at vælge FSC- eller PEFC-mærket, som er en sikkerhed for ansvarlig skovdrift og bæredygtigt tømmer, forklarer Hauke Thiessen.

-dc

23/2 2023